Afbeelding
Foto: Persfoto

Steun voor speelfilm Guido Coppis

Venray | De Venrayse filmregisseur Guido Coppis is hard op weg naar de productie van zijn eerste speelfilm.


De 22-jarige Coppis heeft in samenwerking met The Rogues, een Amsterdamse filmproducent, voor de productie van de film een zogeheten ontwikkelingsubsidie van het Nederlands Filmfonds ontvangen. Dat betekent dat het team de komende tijd aan het werk kan om het plan en het scenario verder aan te scherpen en vorm te geven.


De film met de titel Pijn gaat over Mark. Een man die lijdt aan een intense vorm van zelfhaat. Zo doet hij al maanden niets aan zijn hevige tandpijn, toont hij geen enkele emotie en zijn onmacht om het leven zin te geven slaat regelmatig om in gewelddadig gedrag. Als hij Lisa ontmoet, ontstaat een liefdevolle maar bizarre band waardoor Mark gedwongen wordt te veranderen.

In de loop van 2021 wordt duidelijk of de productie gefinancierd kan worden en of de film inderdaad gerealiseerd wordt. Filmproducent The Rogues produceerde onder andere de Gouden Kalf winnende speelfilm De Libi. Guido Coppis werd in 2018 door het Limburg Film Festival uitgeroepen tot de meest talentvolle cineast van Limburg.

Foto: Guido Coppis (links) aan het werk 'behind the scenes', een foto van de productie van zijn vorige film Voor Het Slapen Gaan.