Naachtwaerk

De mensen die meewerken om er iets tofs van te maken zijn Schouwburg Venray, Proeflokaal Goesting, Stage Crew, Plus Guido van Dijck, Roy Deenen, alle artiesten die nog geheim zijn en natuurlijk NaachtWaerk. Het leuke en ook belangrijk is dat iedereen heeft aangegeven: wij gaan meedenken om er iets gaafs van te maken zonder het te hebben over facturen. Alle betrokken partijen willen het venrayse volk iets gaafs bieden, zodat er wel een klein beetje vastelaovend is in Venray. Wij vinden het belangrijk om hoe dan ook het stukje vastelaovend in leven te houden.

Wanneer zijn de concerten, waar en hoe laat?

Zaterdag 13 en zondag 14 februari in de schouwburg in Venray.

Zaterdag 14.00 uitverkocht 19.00 uitverkocht 21.30 nog enkele kaarten

Zondag 11.00 nog enkele kaarten en 1500 uitverkocht.

Wat mogen de mensen verwachten? Repertoire, omlijsting etc.?

Wij blijven zoals we zijn: lekker spontaan, veel energie en vooral vastelaovend. Het repertoire zal bestaan uit vastelaovend muziek van noord tot zuid Limburg en ook onze vriende die mee komen doen zijn van noord tot zuid Limburg. Veel meer kunnen we er nog niet over loslaten, maar de mensen mogen verwachten dat het een show wordt in een gezellige, knusse setting, waarin wij het gevoel van vastelaovend over gaan dragen.

Het is nadrukkelijk een coproductie?

Klopt, en hier zijn we ook blij mee. Sterker nog, zoiets neerzetten kan alleen als de facturen achterblijven en alle partijen hier de schouders onderzetten om er iets moois van te maken. Ik wil dit wel benadrukken want er doen, zonder iemand tekort te doen, ook mensen mee die enorm enthousiast waren die het tevens ook enorm zwaar hebben door de corona. Hier kunnen we alleen maar respect voor hebben, wij zijn hier als NaachtWaerk enorm trots op. We wilden de entree laag houden zodat iedereen welkom is, zoals het vastelaovendsfeest ook bedoeld is “voor iedereen”. Dit is gelukt omdat alle partijen TOP meedenken en werken. Ik kan hier enorm enthousiast en trots van worden. Weej Pielhazen kunnen veul mit elkaar!

De kaarten vliegen de deur uit?

Klopt we zijn begonnen met 4 shows en momenteel staan we op 5.

Zo zie je dat mensen zin hebben om eruit te gaan. Voor ons is het echt een waardering die we krijgen van alle mensen die komen. De reacties uit heel Limburg, zelfs van Beppie Kraft, zijn allemaal positief.

Bestaat de mogelijkheid van een derde of vierde concert?

Ja dusJ 5 en misschien een stream maar dit loopt nog

De grote belangstelling voor jullie initiatief, komt dat ook voort uit het idee dat mensen hunkeren naar carnaval?

Dat denken wij wel, er is niks alleen dit tot nu toe en je ziet dat mensen dit waarderen. Vastelaovend is een feest wat in Venray groot wordt gevierd door vele mensen die balen dat er helaas niks is. Zoals wij “normaal” vastelaovend vieren in Venray weet iedereen dat dit momenteel niet kan en mensen snappen dit ook. Wij hopen dat we deze mensen toch een beetje vastelaovends-plezier kunnen geven. Maar voor ons is het ook wel een ding… repeteren is bijna niet mogelijk en wij willen toch verassen om te laten zien dat we dit ook kunnen. Repeteren met onze vrienden die mee gaan doen is ook niet mogelijk dus daar ligt wel een uitdaging maar daar houden wij wel van.

Hoe beleven jullie coronatijd? Minder optredens, moeilijk met repeteren? Zijn de coronaconcerten coronaproof? Hoeveel mensen zijn welkom? Staand, zittend of?

Wij beleven de coronatijd net als iedereen denk ik, We missen het sociale contact en de feestjes waar we normaal zijn en mogen spelen. Iedereen die bij naachtwaerk speelt zet zich op meerdere fronten in voor clubs of verengingen. Wij zijn geen televisiekijkers. Als dit ineens weg valt is dit lastig en vooral onwennig, maar het zal nog even moeten helaas.

Nou ja, minder optredens, zeg maar gerust geen optredens. Dat is voor ons ook enorm balen, want wij halen erg veel energie uit het spelen voor publiek. Daarom is dit project voor ons erg leuk en krijgen we er onwijs veel energie van. Repeteren is zeker een ding, soms mag het en soms ook weer niet. Ook voor dit project is dat lastig, want muziek maken in een schouwburg is nogal anders dan in een volle kroeg of zaal. In een kroeg of zaal verdoezeld er veel, maar in de schouwburg is het blote billen werk zoals wij dat noemen. Voor ons zeker een uitdaging als bandje.

Jazeker, sterker nog, 111% coronaproef. De schouwburg zal erop toezien dat dit allemaal volgens de regels van het RIVM zal verlopen, daar hoeven mensen zich totaal geen zorgen over te maken. Er mogen 170 mensen in de zaal als de regels zo zijn dat het ook mag vanuit de gemeente. De schouwburg heeft in okt ook in deze situatie gezeten voor de 2de lockdown. Alle mensen worden netjes naar de plek gebracht door het personeel van de schouwburg en moeten zitten. Maar nogmaals mensen hoeven zich geen zorgen te maken alle regels worden netjes nageleefd.

Zijn er nog kaarten en hoe kunnen die besteld worden?

Nu nog wel…

www.devastelaovendvan2021.nl