Afbeelding
Foto: Persfoto

Winkeltje Ons-Samen in Heide open

Heide | In de maanden november en december opent iedere dinsdag van 10.00 tot 13.00 uur het winkeltje van Ons-Samen zijn deuren in ontmoetingscentrum De Schól, de oude school van Heide.


Het winkeltje van Ons-Samen is een initiatief van stichting MenzSamen, waarbij producten worden aangeboden die zorgen voor comfort en een geluksgevoel. De producten zijn onder meer zelf handgemaakt door de deelnemers van stichting MenzSamen of speciaal voor de bezoekers ingekocht.


Door de aanschaf van een product uit het winkeltje wordt de volledige bijdrage besteed aan die ander die een steuntje of extra hulp goed gebruiken kan. In het winkeltje zijn dan ook producten te vinden waar de bezoekers een persoonlijke boodschap kunnen toevoegen, zoals de wensfles, gelukstenen, gelukzakjes, dekens, kussens, sleutelhangers, kortom: voor ieder wat wils.


De handgemaakte producten worden onder meer gemaakt van oude kledingstukken en artikelen die als halffabricaat dienen. Zo wordt er van oude overhemden een ´flessenjas´ gemaakt, eetborden worden beschreven met een persoonlijke boodschap en sleutelhangers gemaakt van lederen riemen. Door de ontwerpers en de makers van de producten wordt van een ‘oud´ product een totaal nieuw product gemaakt. Dit vanuit de visie dat alles en iedereen van waarde is. Een voorbeeld hiervan zijn de bijzondere kookschorten, alle gemaakt van delen van ‘oude’ spijkerbroeken. Op aanvraag kunnen de schorten geborduurd worden met een naam erop: een uniek en persoonlijk cadeau voor de feestdagen.


Tevens kunnen de bezoekers bij de Ons-Samen-medewerkers terecht voor een op maat gemaakt product en voor het doorgeven van een naam van een persoon van wie ze vinden dat diegene wel een steuntje of een attentie gebruiken kan. Stichting MenzSamen zal dit vervolgens op een passende wijze gratis aan hem of haar aanbieden.

Het winkeltje van Ons-Samen, Heidseweg 44 in Heide, is iedere dinsdag open van 10.00 tot 12.30 uur.