Sint Willibrordus, Geijsteren,

Sint Catharina, Wellerlooi,

Onze-Lieve-Vrouw Geboorte, Oostrum,

Sint Vitus, Well


Uit de berichten in de media heeft U vernomen dat onze bisschop Harrie Smeets de samenwerkingsverbanden van de parochies wil versterken.


Op 23 april 2018 hebben de vier kerkbesturen een voorlopig samenwerkingsconvenant getekend dat door toenmalig vicaris-generaal Schnackers werd goedgekeurd. Op 15 juli 2020 kwamen de vier kerkbesturen in d’n Oesterham in Oostrum bijeen en heeft deken Ed Smeets de samenwerking met veel enthousiasme gemotiveerd en ons bemoedigd verder aan de slag te gaan. Op woensdag 21 oktober is het clusterbestuur bijeen geweest en werden enkele praktische punten besproken om op tijd een goed functionerend federatiebestuur te krijgen. De vier besturen zijn voornemens de twee jaar geleden inslagen weg te vervolgen en zullen volgend jaar een federatiebestuur vormen.


Pater Wauben legt zijn functie als pastoor van Geijsteren neer vanwege de leeftijd van 84 jaar, maar hij blijft zijn diensten verlenen aan deze parochie voor de weekendvieringen en begrafenissen als zijn gezondheid het toelaat. Pater Wauben en pastoor Clemens vormen samen het pastorale team.


De vorming van een federatiebestuur zien wij als een positieve bijdrage voor het proces van herstructurering en revitalisering van de parochies nu en in de toekomst.


Namens het kerkbestuur:

Sint Willibrordus, Geijsteren, Herman Bexkens

Sint Catharina, Wellerlooi, Mieke Hofmans

Sint Vitus, Well, Christelien Vergeldt

Onze-Lieve-Vrouw Geboorte, Oostrum: Giel de Vrede