Sinterkaas nam de tijd voor de tv-opnames.
Sinterkaas nam de tijd voor de tv-opnames. Foto: Persfoto

Video van Sinterklaas

Venray | Vanwege de coronamaatregelen gaat dit jaar alles (een beetje) anders. Zo is ook Sinterklaas afgelopen zaterdag digitaal bij alle kinderen thuis ‘aangekomen’ in het land.


Dit jaar heeft Junior Kamer Venray dan ook besloten om het Sint Nicolaas Gilde Venray te helpen. Samen bedachten ze een goed alternatief: videosintvenray.nl. Hiermee wilden ze in deze bijzondere tijden een digitaal cadeau kunnen bieden voor zowel kinderen als bedrijven. “We hebben Rens Lucassen bereid gevonden om ons te helpen met de regie, het opnemen, editen en produceren van de video. Hier zijn we hem heel dankbaar voor, want door hem is de video echt super geworden. Naast Rens heeft ook Tim Schoeber ons geweldig geholpen als geluidsman”, meldt Lenneke Bouwmans, voorzitter van dit initiatief.


Voor kinderen kun je een video bestellen met daarin een foto en de naam van je kind of je kinderen. In deze video is de Venrayse Sinterklaas die een spannend avontuur beleefd te zien. De video heeft als decor vele herkenbare plaatsen en personen in Venray, maar het is zo gemaakt dat het zeker ook geschikt is voor kinderen buiten Venray.


Voor bedrijven waren er een aantal mogelijkheden. In plaats van een sinterklaasviering op locatie, konden ze alle kinderen van hun medewerkers deze video cadeau doen. Daarnaast konden ze ook een persoonlijke voorleesboodschap bestellen. Dit betekende dat de bedrijven zelf een A4 aan tekst konden leveren die door de Venrayse Sinterklaas geheel in stijl zou worden voorgelezen. In totaal hebben zeven bedrijven deze persoonlijke voorleesboodschap besteld.


Omdat het geheel van de opbrengsten ten goede komt aan zowel het Sint Nicolaas Gilde Venray als aan de goede doelen van Junior Kamer Venray vond een aantal bedrijven het de moeite waard om het initiatief te sponsoren.


“We zijn erg blij met hun donatie! Daarom, en ook om alle figuranten en vrijwilligers te bedanken, heeft Junior Kamer Venray samen met Sint Nicolaas Gilde Venray afgelopen donderdag een digitale live sessie georganiseerd. Tijdens deze avond was er voor iedereen een speciale boodschap van de Venrayse Sint om ze te bedanken. Daarnaast ging de video zelf officieel in première, dus hij werd voor het eerst aan alle betrokkenen getoond. Iedereen was enthousiast.

Sinterklaas op avontuur door Venray


Ook werd de tussenstand bekendgemaakt: met het initiatief worden tot nu toe 345 kinderen blij gemaakt met een video van de Venrayse Sinterklaas. Nog een video bestellen? Ga dan snel naar videosintvenray.nl.

Afbeelding
Afbeelding