Roos (links) en Véronne bij hun zelf opgeknapte foodtruck op het Schouwburgplein.
Roos (links) en Véronne bij hun zelf opgeknapte foodtruck op het Schouwburgplein. Foto: Henk Lammen

De droom van Roos en Véronne

Venray | Roos Leenders (22) en Véronne Rutten (26) uit Venray zijn het gezicht van pasta- en wijnrestaurant Coppia, gevestigd in het oude pand van Bistro Samen. Coppia gaat verse pasta en wijn serveren. Eind oktober zou het restaurant haar deuren openen, maar door de huidige coronamaatregelen is de opening uitgesteld.


"Toen Samen ging verhuizen naar hun nieuwe pand, wilden we iets gaan starten in het oude pand", vertelt Rutten. "We hebben toen gekeken naar dingen die Venray nog mist en we kwamen er al snel achter dat Venray nog geen restaurant heeft waar wijnen centraal staan. Maar we wisten ook dat alleen een wijnconcept het in deze tijd niet ging worden, toen hebben we gekeken waar nog meer onze kracht ligt en dat is verse pasta." De twee meiden omschrijven zichzelf als ‘foodies'. "We staan allebei graag in de keuken, we gaan graag uit eten en vinden het leuk om nieuwe hotspots te ontdekken." Rutten heeft een achtergrond in trendwatching en conceptontwikkeling met een specialisatie in de wereld van eten en drinken. Ook werkte ze eerder bij een groente- en fruitleverancier. "Het horecaleven bleef kriebelen, ik wilde graag weer terug naar iets waar echt mijn passie ligt." Leenders heeft een horecaopleiding gevolgd en is daarna begonnen aan een hbo-opleiding die ze vroegtijdig afbrak. "Ik merkte dat ik werken in de praktijk veel leuker vind, en toen kwam dit op m'n pad."


De twee jonge ondernemers kennen elkaar ook vanuit de horeca, beiden werkten bij de Beejekurf in Venray. "We hebben er heel veel zin in om als jonge meiden iedereen wegwijs te maken in de wereld van pasta en wijn", klinkt het nagenoeg in koor. Om hun daden kracht bij te zetten, werd in de aanloop naar de opening vooral social media ingezet om bekendheid te verwerven. Leenders: "Hierop zijn we heel actief geweest. Het heeft ook zijn vruchten afgeworpen, veel mensen kennen ons nu, in Venray maar ook daarbuiten. Met social media heb je gewoon een heel groot bereik, daar moet je gebruik van maken."


Roos en Véronne zeggen de coronatijd goed door te komen. De CoppiaCasa Box die ze hebben geïntroduceerd doet het goed. "We hebben het geluk gehad dat we nog niet open zijn geweest en we deze tijd goed hebben kunnen gebruiken voor extra voorbereiding", zegt Rutten. "Juist op deze manier maak je kennis met nieuwe gasten die je normaal niet zou hebben", vult Leenders aan. "We kunnen nu bijvoorbeeld uitproberen welke pasta's het goed doen en wat de vraag is, dat kunnen we daarna weer verwerken in onze menukaart." De twee jongedames staan iedere vrijdag en zaterdag met hun zelf opgeknapte foodtruck op het Schouwburgplein. "Toen we hoorden dat we dicht moesten, wilden we iets anders doen dan andere restaurants. Met deze foodtruck kunnen mensen makkelijk iets bij ons afhalen, want pasta is voor iedereen op ieder moment en dat hebben we door de foodtruck heel erg ervaren."

De wens van beiden is uiteraard dat ze snel open kunnen gaan met hun restaurant. "We willen ons concept echt kunnen gaan uitvoeren, lekkere pasta's met bijpassende Italiaanse wijnen serveren. Dat is onze droom."

Afbeelding