Nieuwe dirigent Ons Genoegen

Oirlo | Frank Steeghs wordt met ingang van 1 december de nieuwe dirigent bij muziekvereniging Ons Genoegen uit Oirlo. Dat meldt Ons Genoegen in het plaatselijke dorpsblad. Steeghs is geen onbekende in Oirlo. De 52-jarige inwoner van Grubbenvorst heeft in het verleden namelijk muziekles gegeven in Oirlo (klein koper). Verder heeft hij eerder ook meerdere groepsrepetities verzorgd aan de trompetsectie en in het verdere verleden ook een keer een repetitie aan het gehele orkest gegeven.


Frank Steeghs (1967) studeerde trompet en hafa-directie aan de conservatoria van Maastricht en Utrecht. Docenten waren Theo Wolters, Sef Pijpers, Danny Oosterman en Jan Cober. In beide hoofdvakken behaalde hij de Master-titel. Tijdens zijn studie speelde hij in het Nationaal Jeugd Orkest en het European Community Youth Orchestra. Als eerste trompettist was hij 12 jaar verbonden aan het orkest van de Hoofdstad Operette in Amsterdam. Daarnaast werkte hij freelance bij onder anderen Radio Philharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Gelders Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble.


Op het internationale festival voor blaasorkesten 2003 in Praag won hij de prijs voor beste dirigent van het festival. Hij werkte als gastdirigent met het Rundfunk-Blas-Orchester Leipzig (D), het orkest van de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Steeghs is naast nieuwe dirigent van fanfare Ons Genoegen Oirlo ook dirigent van harmonie Eendracht Meijel, fanfare St. Joseph Pey-Echt, harmonie Echo der Kempen Bergeijk en st. Cecilia St. Anthonis. Als dirigent van amateurorkesten werkt hij samen met vele gerenommeerde solisten uit de lichte- en klassieke muziekwereld. Zijn muzikale horizon is zeer breed zowel qua genres en stijlen alsook orkestvormen. Blaasorkesten (hafabra) symfonieorkesten en bigbands behoren tot zijn werkveld.