Gijs Schapendonk (rechts) en Giel van Driel (midden) verkopen kerstbomen.
Gijs Schapendonk (rechts) en Giel van Driel (midden) verkopen kerstbomen. Foto: Henk Lammen

Video: Kerstbomen in Venray

Venray | Horecaondernemers Gijs Schapendonk en Giel van Driel verkochten afgelopen weekeinde samen kerstbomen op het Henseniusplein in Venray. Nu hun zaken Proeflokaal Goesting en Café het Moment gesloten zijn, is het tweetal op zoek gegaan naar alternatieve manieren om omzet te genereren. "We zijn er misschien wel vroeg bij, maar we wilden de eerste zijn", vertelt Schapendonk enthousiast over de kerstbomen.

"Onze zaken zijn natuurlijk dicht, dus we moeten iets. Op deze manier komen we ook weer in contact met onze gasten en dat is natuurlijk fantastisch", vervolgt Schapendonk. Het tweetal heeft ook contact gelegd met Intratuin en Hay Jeuken, twee grote kerstbomenverkopers in de gemeente Venray. "We zitten natuurlijk in elkaars vaarwater en dat is nooit leuk, maar het werd wel gewaardeerd dat we open en transparant zijn geweest over ons plan."

Van Driel legt uit over de werkwijze van het tweetal. "We zijn in de leer gegaan bij een mevrouw van 78 jaar. Ze was nog ontzettend vlug en verkocht al 54 jaar kerstbomen. Zij heeft ons uitgelegd hoe we de bomen het beste kunnen verkopen. We hebben de bomen in alle soorten en maten. Mét kluit en zonder kluit en iedere week kunnen we verse bomen halen voor de verkoop."

De kerstbomen worden de komende weken op vrijdag en zaterdag verkocht op het Henseniusplein. "We staan er op vrijdagen van 16.00 tot 20.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 16.00 uur. We blijven de bomen verkopen zolang er vraag naar is. We doen alle bomen in een netje, zo kunnen ze beter vervoerd worden. We leggen de auto netjes in de auto en voor een kleine meerprijs komen we de kerstbomen ook nog thuis bezorgen."

Daarnaast blijven Schapendonk en Van Driel ook met hun eigen vak bezig. "We hebben een klein barretje waar we koffie, thee en glühwein verkopen. Zo kunnen we de mensen ook nog voorzien van een drankje. Helaas kunnen we onze gasten nog niet in onze zaken ontvangen, maar dat komt hopelijk op korte termijn wel weer terug."

Afbeelding