Het echtpaar Thei en Netje Mulder is al sinds 9 oktober bezig met de kerstversiering in hun woning in Oostrum.
Het echtpaar Thei en Netje Mulder is al sinds 9 oktober bezig met de kerstversiering in hun woning in Oostrum. Foto: Antoon Jeuken

Kerstmisparadijs in Oostrum

Oostrum | Sinterklaas is nog in het land en de zon gaat nog 36 keer onder voor eerste kerstdag. Toch is de woning van Thei en Netje Mulder uit Oostrum al compleet omgetoverd tot een waar kerstparadijs. Het echtpaar is al sinds 9 oktober bezig met de versieringen. "We vinden het geweldig. Het is echt onze hobby", vertelt de 83-jarige Netje.


"Een bouwplan hebben we niet echt, we beginnen gewoon en dan lukt het altijd weer", vertelt haar 84-jarige man Thei. Hun woning aan de Hatendonkstraat valt al op vanaf de buitenkant en binnen is het geheel nog meer aangekleed. De woonkamer, serre en de gang, alles is volledig in kerstsferen gehuld. Drie kerstbomen heeft het echtpaar nu al staan en de honderden lampjes wakkeren het kerstgevoel al helemaal aan. "Het is toch heerlijk, het huis wordt direct zo sfeervol. We zijn er nog dagelijks mee bezig, we verplaatsen altijd nog wel wat." Als Netje wordt gevraagd naar haar meest bijzondere bezit moet ze goed nadenken. "Het is eigenlijk allemaal prachtig, maar we hebben een paar bijzondere stukken. Op de schouw staat een mooie engel en bij onze grootste kerststal is een mooi verlicht kampvuurtje." Vorig jaar trok hun woning veel bekijks en kwamen er verschillende kinderen uit het dorp een kijkje nemen. "Dat zit er dit jaar helaas niet in, maar het heeft ons er niet van weerhouden om er iets moois van te maken. Wij zitten iedere dag te genieten van al het moois." Na de jaarwisseling beginnen Thei en Netje met opruimen. Dan gaat alles weer naar de zolder.

Afbeelding