Vitesse-doelman Jeroen Houwen op de training van 4 november.
Vitesse-doelman Jeroen Houwen op de training van 4 november. Foto: Kevin Hagens | Vitesse

Houwen schikt in reserverol

Arnhem/Venray | Met Vitesse gaat het vooralsnog crescendo in de eredivisie. De ploeg van de Duitse trainer Thomas Letsch staat tweede achter koploper Ajax en maakt een gedegen en stabiele indruk. Jeroen Houwen moet zich schikken in een rol als tweede doelman achter de 37-jarige routinier Remko Pasveer. De 24-jarige goalie uit Oirlo is desondanks op zijn plek in Arnhem. "Dat is wel een beetje het lot van een keeper. Er is maar een plek en die is op dit moment voor Pasveer", vertelt Houwen.


"Natuurlijk wil je graag spelen, maar het is absoluut niet zo dat ik op dit moment ontevreden ben bij Vitesse. De trainer is erg te spreken over mij als keeper en dat geeft natuurlijk vertrouwen. Ik moet op ieder moment klaar staan om Pasveer te kunnen vervangen en daar ligt de focus momenteel op. We houden elkaar scherp op de training", legt Houwen uit.

Ook de profvoetbalwereld ziet er op dit moment compleet anders uit dan voorheen. De voetballers van Vitesse worden twee keer per week getest op covid-19. "We worden aan het begin van de week getest en voor wedstrijden. Ik moet zeggen dat ik er niet zo mee bezig ben. Je probeert je te focussen op je sport en helaas komt het voor dat er spelers of stafleden positief worden getest. Daar moeten we mee omgaan en ik denk dat we dat als groep goed doen. We houden afstand in de binnenruimtes en gebruiken bijvoorbeeld verschillende kleedlokalen. Ook mogen we niet tegelijkertijd in de fitnessruimte zijn."

In het seizoen 2017-2018 kwam Houwen tot acht competitiewedstrijden in de eredivisie. Daarna liepen verhuurperiodes bij Telstar en Go Ahead Eagles uit op een teleurstelling. "Bij Go Ahead Eagles had ik de pech dat het voetbal werd stilgelegd vanwege de coronacrisis. Ik was net een paar maanden in Deventer en toen werd het seizoen stopgezet. Daarna ben ik voor mijn plek gegaan bij Vitesse."

Houwen zette zijn eerste stappen in de voetbalwereld bij SVOC'01 op sportpark De Heesakker in Oirlo. Zijn broers Rob en Danny spelen nog altijd in het vaandelteam van de tricolores en als het even kan gaat de goalie van Vitesse een kijkje nemen. "Het shirt van mijn debuutwedstrijd in de eredivisie hangt ook in de kantine, dat is wel erg speciaal. Ik kom er graag en vraag ook ieder weekeinde wat mijn broers hebben gemaakt. Ze zijn beiden een flinke tijd geblesseerd geweest, maar dat is gelukkig achter de rug."

Het contract van de doelman loopt aan het einde van dit seizoen af bij Vitesse. Houwen houdt zich momenteel nog niet bezig met zijn aflopende verbintenis. "Ik wil het maximale uit mezelf halen en dat lukt alleen maar als ik gefocust blijf. Ik ben fit en vanuit de club is er vertrouwen in mijn kwaliteiten. Dat is voor nu het belangrijkste. Ik ben op mijn plek bij Vitesse."

Remko Pasveer houdt Houwen uit het basisteam
Afbeelding