Foto uit 1928 ter gelegenheid van het 50-jarig priesterfeest van Martinus van Opbergen.
Foto uit 1928 ter gelegenheid van het 50-jarig priesterfeest van Martinus van Opbergen. Foto: Werkgroep Oude Foto RooyNet.

Martinus van Opbergen

Venray | Foto genomen in 1928 ter gelegenheid van het 50-jarig priesterfeest van Martinus van Opbergen.


Martinus Hubertus van Opbergen werd op 19 oktober 1850 in de Hofstraat in Venray geboren. Hij studeerde aan het seminarie van het bisdom Roermond en werd op 6 april 1878 door Mgr. Paredis tot priester gewijd. Achtereenvolgens werd hij op 30 september 1878 benoemd tot kapelaan te Heijen, op 30 september 1888 tot kapelaan in Afferden, op 22 juni 1897 tot pastoor van Wellerlooi en op 13 februari 1904 als pastoor van Blitterswijck. Martinus overleed op 8 oktober 1929 te Blitterswijck.


Voorste rij v.l.n.r.: Bernard van Opbergen broer van de jubilaris; Frans van Opbergen broer van de jubilaris; Martinus van Opbergen de jubilaris; Jozef van Opbergen broer van de jubilaris; Nelleke van Opbergen-Theuws echtgenote van Frans van Opbergen en schoonzus van de jubilaris.


Tweede rij v.l.n.r.: Dora van Opbergen-Maes echtgenote van Bernard van Opbergen en schoonzus van de jubilaris; haar zoon Frans van Opbergen; Maria Verhasselt-van Opbergen zus van de jubilaris; Frans van Opbergen; met toer Nelleke van Vlorop-van Opbergen zus van de jubilaris; Dien van Opbergen-Martens gehuwd met Jozef van Opbergen en schoonzus van de jubilaris; Pierre van Opbergen broer van de jubilaris; zijn echtgenote Jeannette van Opbergen-Houba; Trees van Opbergen-Pessers van de Grote Markt.


Achteraan v.l.n.r.: Gonda van Opbergen dochter van Bernard en Dora van Opbergen-Maes; Mien van Opbergen dochter van Jozef en Dien van Opbergen-Martens; Betsie en Anne van Opbergen dochters van Bernard en Dora van Opbergen-Maes.


Bron: Maja Kateman-van Opbergen. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto’s, films, documenten en geluidsfragmenten.


Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas, weekbladen van de kerkdorpen en het Genealogisch Archief van de gemeente Venray inzien.


Werkgroep Oude Foto RooyNet.