Zorgverzekeraar reageert op dreigende sluiting HAP

Venray | Ook zorgverzekeraars CZ en Coöperatie VGZ hebben kennisgenomen van het feit dat huisartsengroep Cohesie de huisartsenpost (HAP) in Venray per 1 april wil sluiten. 'Wij weten dat Cohesie zich beraadt op de toekomstige inrichting van de huisartsenzorg tijdens avond, nacht en weekend', laat een woordvoerder van Coöperatie VGZ weten.


Coöperatie VGZ kan de ontstane onrust in Venray goed begrijpen: 'We kunnen ons voorstellen dat berichten over eventuele sluiting van de huisartsenpost in Venray tot onrust en vragen leiden. We zijn ervan overtuigd dat de huisartsen van Cohesie een zorgvuldig proces hebben doorlopen. We begrijpen en herkennen de aanleiding om te spreken over de toekomst van de huisartsenposten in de regio Venlo. We gaan ervan uit dat Cohesie in overleg blijft met alle betrokken partijen over goede huisartsenzorg in de regio Noord-Limburg tijdens avond, nacht en weekend'.

Ook de belangen van de verzekerden van VGZ worden goed in het oog gehouden volgens de coöperatie: 'Voor onze verzekerden is het van belang dat goede huisartsenzorg binnen de wettelijke norm van 30 minuten bereikbaar is en blijft'.


De sluiting van de HAP maakt veel los in de gemeente Venray. Onder meer wethouder Anne Thielen heeft al laten weten absoluut niet te spreken te zijn over de dreigende sluiting. De reactie van de wethouder is te vinden op pagina 10 in deze uitgave van Peel en Maas.