Vanaf links: Stef Koonings, Guus de Mulder, Erwin Janssen, Judie Verhoeven en Tamara Koonings.
Vanaf links: Stef Koonings, Guus de Mulder, Erwin Janssen, Judie Verhoeven en Tamara Koonings. Foto: eigen foto

Pruuf 't mar blond

Ysselsteyn | Pruuf Mar, Stef en Tamara Koonings, lanceerde afgelopen zaterdag hun eigen biertje in Ysselsteyn. Het blond biertje met de naam Pruuf 't mar blond werd door het team van het Ysselsteynse zangduo vakkundig ingepakt en later aan de man of vrouw gebracht. "Het idee is vorig jaar tijdens carnaval ontstaan en wij denken dat dit biertje perfect aansluit bij Pruuf Mar", vertelt Erwin Janssen.


Janssen maakt deel uit van team Pruuf Mar samen met Judie Verhoeven, Guus de Mulder en natuurlijk Stef en Tamara Koonings. "Iets meer dan een jaar geleden zijn we overgegaan naar Nr. Eins. Dat is een van de grotere boekingskantoren van carnavalsartiesten in Limburg en daardoor hebben wij meer tijd over om andere leuke dingen te bedenken. Daar is dit biertje uiteindelijk een voorbeeld van. We zijn heel trots op het eindresultaat."


2500 liter

Het biertje werd uiteindelijk in samenwerking met een Belgische bierbrouwerij gebouwen. Is er 2500 liter Pruuf 't mar blond gebrouwen.
Het zangduo speelde al langer met de gedachte om een eigen biertje te brouwen. "Het pas ook heel goed bij onze naam Pruuf Mar. We wilden in deze tijd toch wat beleving bij de mensen thuis brengen en de interactie te zoeken. Dat hopen we op deze manier toch een beetje te kunnen bereiken. Het bier is door de eerste mensen goed ontvangen. We zijn naar een brouwerij in Belgiƫ gegaan om ons bier samen te stellen. Dat was al een beleving op zich. Mocht ons bier uitverkocht zijn, dan kunnen we altijd nog wat laten brouwen", zegt Stef Koonings.


Bierliefhebbers

Zus Tamara is ook blij met het nieuwe biertje. "We drinken graag een biertje op zijn tijd en het is gewoon een heel lekker biertje." Pruuf Mar komt dit jaar ook met een nieuw carnavalsnummer. Het liedje en de videoclip worden op zaterdag 28 november gepresenteerd bij Peel en Maas TV. "We hopen dit jaar toch een beetje vastelaovend bij de mensen thuis te kunnen brengen. Natuurlijk hopen we dat we snel kunnen optreden. Als de kroegen weer open mogen, dan staan wij meteen in de startblokken, maar vooralsnog is onze agenda vrij leeg."


Bestellen

De komende periode gaan Stef en Tamara met hun team nog een keer langs de deuren in de gemeente Venray om hun bierbestellingen aan huis te bezorgen. Het bier kan besteld worden via pruufmarbier.nl/lanceringsactie..

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding