Afbeelding
Foto: eigen foto

Infoavond over De Spurkt

Venray | De informatieavond voor raads- en commissieleden over bedrijventerrein De Spurkt werkt dinsdagavond digitaal gehouden in verband met de coronamaatregelen. De bijeenkomst geldt als voorbereiding op de commissievergadering van dinsdag 24 november. Burgers van Venray kunnen op 17 november van zich laten horen tijdens het digitale sprekersplein.


Er moet een flink bedrijventerrein komen op De Spurkt van zo'n zestig hectare, waarvan ongeveer de helft bebouwd wordt met industrie. Een plan dat CDA Venray ziet zitten: 'De CDA-fractie steunt de realisatie van bedrijventerrein de Spurkt. Hierbij houden wij rekening met de duurzaamheidsopgave en verwachten we dat het bedrijventerrein duurzaam en klimaatadaptief ingericht wordt', laat de partij in een bericht weten. 'CDA Venray blijft investeren in de (lokale) economie om onze welvaart en voorzieningen op peil te houden'.

Van de provincie Limburg mag bedrijventerrein De Spurkt er komen. Gedeputeerde Staten hebben de natuurvergunning (ontheffing Wnb) voor het zestig hectare grote industrieterrein aan de rand van het Loobeekdal verstrekt. De vergunningaanvraag lag van 22 juli tot 1 september ter inzage. Onder andere de milieufederatie verzuimde bezwaar in te dienen.


Voor verschillende politieke partijen was het nog te vroeg om een standpunt in te nemen. VVD Venray gaat niet zomaar akkoord met de plannen. "Wij hebben ontzettend veel vragen", vertelt VVD-commissielid Wim De Schryver. "Tijdens de infoavond zijn we overladen met data. Wij zien niet de harde noodzaak van dit bedrijventerrein en kijken heel kritisch naar het plan. Het moet nu plotseling heel snel gaan en daar plaatsen wij onze vraagtekens bij. We zien wel het natuurbelang voor dit gebied, maar plaatsen onze bedenkingen bij de megablokkendozen die hier moeten komen. Wij zijn absoluut nog niet overtuigd van de plannen."

Op 15 december neemt de Venrayse gemeenteraad een besluit over het aanpassen van het bestemmingsplan om het bedrijventerrein mogelijk te maken.


Lees verder op pagina 10.