Geen traditionele intocht in Venray, maar wel een extra uitzending op Peel en Maas TV: hij komt, hij komt...
Geen traditionele intocht in Venray, maar wel een extra uitzending op Peel en Maas TV: hij komt, hij komt... Foto: Jolijn van Goch

Sinterklaas op Peel en Maas TV

Venray | Sinterklaas is in aantocht, zelfs in coronatijd. Omdat de Spaanse goedheiligman nou eenmaal in de risicogroep valt, zal hij dit jaar niet overal z’n opwachting kunnen maken.


De landelijke intocht van Sinterklaas is komende zaterdag in het niet-bestaande plaatsje Zwalk. Dat bleek uit de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal, die maandagavond werd uitgezonden. Er is dit jaar gekozen voor een geheime aankomstplek vanwege de coronacrisis. In september maakte de NTR al bekend dat de intocht zou doorgaan, maar dat er geen publiek aanwezig mocht zijn. Maandagavond werd dus duidelijk hoe de omroep wil voorkomen dat belangstellenden toch komen kijken: door te kiezen voor een fictieve locatie. In de eerste uitzending ontstond onduidelijkheid over de ligging van Zwalk. De pieten blijken wat moeite te hebben om het op de kaart te vinden, want Zwalk heeft pas net een naambord gekregen. De vraag is dan ook of de stoomboot de plaats wel op tijd zal weten te vinden. De burgemeester van Zwalk roept kinderen op een tekening voor Sinterklaas naar het Sinterklaasjournaal te sturen, zodat ze op afstand kunnen meedoen met het feest.


De landelijke intocht is zaterdag om 12.00 uur te zien op NPO Zapp. Een dag later begroet Sinterklaas samen met burgemeester Luc Winants alle kinderen uit de gemeente Venray in een extra tv-uitzending op Peel en Maas TV. Daarin zal de goedheiligman onder meer een groot aantal door het Sint Nicolaas Gilde Venray verzamelde en door kinderen via filmpjes ingestuurde vragen beantwoorden. De uitzending begint om 17.30 uur op de lokale Venrayse tv-zender en is vervolgens ook op alle socialmediakanalen van Peel en Maas (TV) en op de Facebookpagina www.facebook.com/sinterklaasvenray1 te zien.
Het Sinterklaashuis bij de Rabobank is tussen 14 november en 5 december te bewonderen, met inachtneming van de coronarichtlijnen van het RIVM. Meer informatie over het programma is te bekijken op www.venraybloeit.nl/sinterklaasvenray of op Facebook: www.facebook.com/SinterklaasVenray1.