Appartementen Jan Poelsweg stap dichterbij

Ysselsteyn | Tegen het plan om zestien appartementen te realiseren aan de Jan Poelsweg 6 in Ysselsteyn zijn drie zienswijzen ingediend bij de gemeente Venray. De zienswijzen hebben niet geleid tot aanpassing van het plan. De gemeenteraad beslist op 15 december over het project op de plek waar voorheen Herberg De Peel was gevestigd.


Het ontwerpbestemmingsplan voor het appartementencomplex met huur- en koopwoningen heeft van 14 augustus tot en met 24 september ter inzage gelegen. Door de indieners werd onder meer aangeduid dat realisatie van het plan zou leiden tot minder privacy en ook zou het plan niet veilig zijn, omdat het in de buurt ligt van het vulpunt van de LPG-tank voor het tankstation aan de overzijde van de weg.

Op basis van de risicokaart van de provincie Limburg bevinden zich in de omgeving van het plan twee risico's. Over de N277 vindt vervoer van gevaarlijke stoffen plaats en ten tweede ligt bij het agrarisch bedrijf Jan Poelsweg 4 het vulpunt van de LPG-tank voor het tankstation gelegen aan de overzijde van de weg (Jan Poelsweg 3, red.). Uit onderzoek blijkt dat beide risico's geen excessieve gevaren gaan opleveren voor de nieuw te bouwen woningen. Het plan ligt volgens de onderzoekers namelijk op ruim 130 meter afstand, de bereikbaarheid is goed en ook de brandweer kan er op tijd zijn.

In totaal komen er dus zestien koop- en huurappartementen voor voornamelijk eenpersoonshuishoudens. Daarnaast zijn er 23 parkeerplaatsen bij het plan ingetekend.