De Piëlreus-vorst Martijn Claessens en prins Erwin Janssen hesen woensdagochtend om 11.11 uur de vlag bij 't Zorghuus in Ysselsteyn.
De Piëlreus-vorst Martijn Claessens en prins Erwin Janssen hesen woensdagochtend om 11.11 uur de vlag bij 't Zorghuus in Ysselsteyn. Foto: Rikus ten Brücke

Carnavalsvlag massaal gehesen

Venray | Dit jaar geen hossende mensenmassa's en overvolle treinen richting Maastricht op de elfde van de elfde. Nee, de traditionele aftrap van het carnavalsseizoen ging woensdagochtend om 11.11 uur bijna in alle stilte voorbij.

Maar omdat nietsdoen geen optie is, werd er onder meer bij De Piëlreus in Ysselsteyn toch stilgestaan bij de eerste dag van het nieuwe carnavalsjaar. De Piëlreus-vlag werd gehesen en dat gebeurde op veel plekken in de regio. "Alle kerkdorpen in de gemeente Venray doen mee en het initiatief is zelfs opgepakt in Horst aan de Maas en Peel en Maas", vertelt De Piëlreus-vorst Martijn Claessens enthousiast. Samen met prins Erwin Janssen, die ook dit jaar nog de scepter zwaait in het Peeldorp, hees Claessens de vlag in de mast.

Ook bij onder meer de carnavalsverenigingen 't Knölleke (Leunen), De Wiendbuul (Wanssum), De Huibuuke (Overloon), De Schanseknuppels (Castenray), De Spurriemök (Oirlo), De Karklingels (Oostrum), De Zagewetters (Merselo), De Klute-Trappers (Vredepeel), Dartele Veulen (Veulen), De Keavers (Holthees-Smakt), De Keieschieters (Geijsteren), De Ruuk (Blitterswijck) en De Hedsbuülen (Heide), De Piëlhaan (Landweert) en De Piëlhaas (Venray) werd de oproep geplaatst om de vlag de hijsen om het vastelaovesgevoel ook in deze moeilijke periode vast te houden.


Daarnaast is op Peel en Maas TV komende zaterdag vanaf 20.00 uur de groeëte Vorsteraodselskwis te zien. Opgeven voor het digitale alternatief van het Vorstenraodsbal kan nog via www.vorsteraodselskwis.nl.

Afbeelding