Stille hoop op komst kerststal

Venray | Komt er eind december een kerststal in het centrum van Venray? Op die vraag kon Bernie van Lierop, voorzitter van Stichting Kerststal Venray, maandagmiddag nog geen antwoord geven. "We willen heel graag, maar op dit moment laten de maatregelen het niet toe."


Van Lierop wacht de persconferentie van dinsdag 17 november af en neemt daarna een definitief besluit over het al dan niet plaatsen van de kerststal. In een eerder stadium werd al door Stichting Winterpret Venray besloten om geen ijsbaan te plaatsen en ook de kerstmarkt is van de baan. "We hopen eind december nog steeds wat sfeer toe te voegen aan het centrum, maar ik vrees dat er geen kerststal komt. Dat weet ik voor 95 procent zeker, maar we houden een paar procenten hoop."

Aanvankelijk had de stichting het idee om wat extra's te doen rond de kerststal. "We wilden wat kermisattracties plaatsen voor de jeugd om het wat aantrekkelijker te maken, maar dat gaan we sowieso niet doen."

Mocht de situatie rondom covid-19 veranderen, dan kan de kerststal volgens Van Lierop snel worden opgebouwd met de hulp van vrijwilligers. "Binnen één week kunnen we het geheel opbouwen. De draaiboeken liggen klaar, ook met aanpassingen vanwege het coronavirus."