Afbeelding
Foto: Persfoto

Nieuwe voorzitter bij Peelspeurders

Venray | Na ruim acht jaar voorzitterschap heeft Bjorn Janssen de voorzittershamer van scouting de Peelspeurders overgedragen aan Huub Stevens. Vanwege de coronaperikelen gebeurde dat niet in de groepsraadvergadering (ALV), maar in dit geval een-op-een met inachtneming van de 1,5 meter afstand.


Bjorn Janssen blijft wel nog betrokken bij de Venrayse scouting als voorzitter van de stichting die de Peelspeurders ondersteunt. Ook blijft hij landelijk actief binnen scouting, onder meer in relatie tot het Vredeslicht. Ook zal hij nog wel regelmatig te zien zijn in en om het scoutingsgebouw aan de Oostsingel (het Peppelshuus) voor het halen en brengen van zijn kroost, die inmiddels ook de scoutingleeftijd heeft bereikt.


Huub Stevens is al jaren geen onbekende in het Venrayse verenigingsleven en inmiddels ook alweer enkele jaren actief als teamleider van de Beertjes-scouts, een BE-groep binnen Scouting de Peelspeurders. In het wat verdere verleden was Stevens jaren actief bij de scouting in zijn toenmalige woonplaats Deventer en verdiende hij zijn sporen op landelijk en internationaal niveau.


"We zijn dan ook heel blij bij scouting de Peelspeurders dat hij dit voorzitterschap op zich heeft genomen en de guts heeft om de grote schoenen/klompen van zijn voorganger te vullen", meldt secretaris John Niessen.

Overigens is Scouting de Peelspeurders nog steeds op zoek naar vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen aan scouting, met name op het gebied van beheer van het scoutinggebouw en de kampeerterreinen. Ook in deze coronaperiode gaan de scoutingactviteiten voor de jeugd tot 17 jaar gewoon door, zij het aangepast. De oudere scouts zijn inmiddels al heel actief bezig met onlinebijeenkomsten.

Foto: Bjorn Janssen (links) en Huub Stevens.