Ymke en Marwin Sant, met hun kinderen, werden verrast met een mantelzorgpakket.
Ymke en Marwin Sant, met hun kinderen, werden verrast met een mantelzorgpakket. Foto: Henk Lammen

Mantelzorgers blij verrast

Venray | Rotary Club Venray verzorgt in samenwerking met Synthese al vijftien jaar een brunch voor de mantelzorgers van de gemeente Venray. Dit jaar zou de brunch bij Anno'54 voor de zestiende keer georganiseerd worden, maar vanwege de coronacrisis gaat dat niet door. Toch wilde Rotary Club Venray de mantelzorgers zeker in deze moeilijke tijd een hart onder de riem steken, maar wel in een andere vorm.


Het idee ontstond om voor 150 mantelzorgers, die normaal op de brunch kwamen, een verrassingspakket samen te stellen. "Dit pakket zouden we dan rond de dag van de mantelzorg, 10 november, gaan bezorgen", vertelt Hub de Bruijn namens Rotary Venray. "De commissie mantelzorg van de Rotary club is aan de slag gegaan en heeft uiteindelijk een mooi pakket samengesteld. In deze tijd was het moeilijk om bij bedrijven aan te kloppen voor een bijdrage. Er werd gekozen om enkel die bedrijven te benaderen die een goede omzet hebben kunnen draaien in deze moeilijke tijd. De bedrijven waar we een beroep op hebben gedaan zegden spontaan hun medewerking toe. Wij zijn deze ondernemers dan ook heel dankbaar voor hun bijdrage. Daarnaast hebben we ook een aantal artikelen zelf ingekocht om tot een aantrekkelijk pakket te komen. Deze inkoop hebben we uiteraard zoveel mogelijk gedaan bij de Venrayse middenstand."


Op het moment dat de aanmelding voor de mantelzorgers opende, waren er binnen enkele dagen meer dan 150 aanmeldingen. "Jammer genoeg konden we maar 150 personen blij maken met een pakket waardoor er een groot aantal mensen erg teleurgesteld waren. Wij hadden niet verwacht dat er zo veel belangstelling voor was, omdat er voor de brunch ook altijd rond de 150 mensen geïnteresseerd waren. Aangezien we maar een bepaald budget tot onze beschikking hebben konden we het aantal pakketten niet uitbreiden omdat deze anders naar onze beleving te klein zouden worden." Leden van de Rotary Club pakten de pakketten vrijdag in, één dag later werden de pakketten door andere leden bezorgd. Uiteraard gebeurde dit coronaproof.


Ymke en Marwin Sant zijn mantelzorgers van hun beide kinderen. Zij kregen zaterdag het eerste verrassingspakket overhandigd. De kinderen hebben een complexe vorm van autisme hebben. "Dat betekent dat wij 24/7 de zorg voor hen dragen. Wat voor andere kinderen normaal is, daar hebben zij ondersteuning nodig. Dat gaat van zorg tot buiten spelen, activiteiten binnen, eigenlijk moeten we ze in alles begeleiden. Wij vinden dit normaal om te doen, maar als je spreekt met ouders van andere gezinnen dan merk je dat het niet normaal is. Dit verrassingspakket is dan ook een extra waardering."


Met de actie zijn 25 leden van de Rotary Club actief geweest wat heel goed is voor de samenhang van de club, zeker ook omdat de wekelijkse clubbijeenkomsten op dit moment ook niet door kunnen gaan. Ook geeft dit blijk dat men zich graag belangeloos in wil zetten voor de gemeenschap van Venray. De Bruijn: "Wij als Rotary Club Venray zijn blij dat we dit hebben kunnen doen voor onze mantelzorgers maar hopen dat we volgend jaar weer de brunch kunnen organiseren. Wij bedanken bij deze iedereen die dit samen met ons mogelijk heeft gemaakt en hopen dat de mantelzorgers blij zijn met het pakket."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding