Schouwburg mag rekenen op steun van 372.000 euro

Venray | Schouwburg Venray krijgt naar alle waarschijnlijkheid binnenkort een steunbedrag van 372.000 euro overgemaakt. Daarvan is 186.000 euro afkomstig van de provincie Limburg, de andere 186.000 euro van de gemeente Venray.


Dat liet wethouder Anne Thielen afgelopen dinsdag de raadsleden weten die in vergadering bijeen waren. Er lag al een verzoek van de schouwburg aan de gemeente om met een bedrag van 202.000 euro bij te springen. Dat is nodig omdat de inkomsten voor de schouwburg door de coronamaatregelen voor een groot deel zijn opgedroogd. Thielen: "De provincie wil met 186.000 euro over de brug komen met als voorwaarde dat de gemeente Venray hetzelfde bedrag bijlegt." Daartoe is Thielen bereid. Maar de gemeenteraad moet er ook akkoord meegaan. Binnenkort ligt er daarom collegevoorstel bij de raad.

De steun is onderdeel van het coronaplan van de gemeente Venray dat de gemeenteraad dinsdag onder ogen kreeg. In de analyse wordt zo goed en zo kwaad als kan de impact van covid-19 op de gemeente Venray beschreven. En hoe daar naar te handelen.

Burgemeester Luc Winants presenteerde de vergadering (die online plaatsvond) een traject met drie hoofdbestanddelen: de financiƫle uitgangspunten van het traject, een voorstel voor investeringsimpulsen voor de Venrayse economie en een manier om individuele ondersteuningsverzoeken uit het sociale veld te beoordelen.

Lees verder op pagina 22.