Afbeelding
Foto: Rob Beckers

Fijn wandelen in Ysselsteyn

Ysselsteyn | Nederlanders zijn meer gaan wandelen in coronatijd. De belangrijkste redenen om te gaan wandelen zijn: fit en gezond worden/blijven (81%), ontspanning (79%) en natuurbeleving (74%). De groep die aangeeft voor de gezelligheid (als sociale activiteit) te gaan wandelen is gegroeid van 25% in het voorjaar naar 36% in de zomer.


Het is ook fijn wandelen in Ysselsteyn. Op het natuurleerpad De Paardekop bijvoorbeeld valt van alles te zien, te leren én te doen. Deze ontdekkingsreis is leuk voor jong en oud. Onderweg kom je van alles tegen: een poel met stapstenen, een plaggenhut, een stadje met zure bewoners, een hotel waarin je alleen vliegend kunt komen en een uitkijktoren van wel 18 meter hoog. Op sommige plekken staat een bord met informatie. Hier is dan iets bijzonders te zien of doen. De afstand van de reis ongeveer 3 kilometer.

De route start en eindigt nabij Peelken 2 in Ysselsteyn. Vanaf de Puttenweg (ook wel Peelweg genoemd), draait u de Peelken op en rijdt u ongeveer 550 meter door naar startlocatie nabij huisnummer 2. Nabij de startlocatie kan er voor de slagboom worden geparkeerd. Volg de paaltjes met de groene band: de schuine kant geeft de looprichting aan.

De volgende dingen zijn onderweg onder meer te zien: beestjesbos, kringloop, uitkijktoren (18 meter hoog), plaggenhut, adelaarsvarens, sporen in het bos, poel en waterleven, planten en bomen, speelobject.

Foto's: Rob Beckers.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding