De Locht

In museum De Locht in Melderslo worden op zondag 1 november diverse demonstraties zoals manden maken, smeden, spinnen, stroop maken en werken met de veilingklok gehouden. Op de woensdagen in november vinden er activiteiten plaats in de middeleeuwse boerderij. Het museum is in de wintermaanden geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Raadpleeg ook www.delocht.nl.

Zangers van St. Frans

Vrijdag 30 oktober om 19.15 uur aanvang repetitie voor de alten en sopranen in de Paterskerk tot 20.15 uur. om 20.15 uur komen de bassen en tenoren om te repeteren tot 21.15 uur

Dinsdag 3 november om 19.00 uur repetitie voor de alten en sopranen in de Galmhut, Langeweg 92, om 20.00 u is er nog stemvorming voor een aantal mannen.


Kinderen die graag zingen zijn van harte welkom op onze repetities, kom gerust een keer binnenlopen om te kijken hoe het er bij ons aan toe gaat. Ook tieners zijn van harte welkom. Kijk ook eens op onze website: www.zangersvansintfrans.com

Oud papier

DOS Venray haalt op vrijdag 30 oktober oud papier op in de wijken Brabander, met de Overloonseweg en Veltum. Aanvang in Brabander om 9.00 uur. Voor Veltum gaat het om het gebied gelegen tussen Weg in den Berg, Kempweg Westsingel en Langstraat/Hoebertweg. Hier wordt om 13.00 uur begonnen. Het verzoek van de ophalers is om het papier tijdig en goed gebundeld aan de straatkant gereed te zetten.

Online bridge

De vierentwintigste online bridgeclubavond voor leden van de Venrayse NBB clubs BC Venray, BC Rooy en NRBC Venray is gehouden. Wedstrijdleider was Mientje Wester en er deden veertien paren mee.

De ereplaatsen: 1. José Clevers en Corrie Beterams met 58,33 procent van BC Rooy. 2. Yorgo Canli en Theo Schrooten met 57,64 procent van BC Rooy. 3. Mieke van Osch en Frieda Rongen met 55,90 procent van BC Rooy en BC Venray. 4. Mien Keunen en Truus Kusters met 54,86 procent van BC Rooy. 5. Corrie Hartong en Jan Bastiaans met 54,51 procent van NRBC Venray. 6/7. Jan Tijmen Udding en Karel Jägers met 51,74 procent van BC Rooy en NRBC Venray. 6/7. José van Daal en Theo Janssen met 51,74 procent van NRBC Venray.

Het online bridgen vindt plaats op de woensdagen vanaf 19.30 uur plaats. Inschrijven kan vanaf 24 uur daarvoor op Stepbridge; deelnemende paren wordt dringend verzocht uiterlijk om 19.15 uur ingeschreven te zijn en alle deelnemers worden dan geacht virtueel in de lobby aanwezig te zijn.

De Springplank

De kinderen vanaf vijf jaar tot en met groep 5 van de basisschool hebben op maandag 2 november van 18.30 tot 19.45 uur een duistere avond met schimmenspel en nachtwacht. Eveneens op 2 november bestuursvergadering vanaf 19.30 uur.

Dinsdag 3 november van 18.30 tot 20.00 uur circusavond voor de jeugd van de groepen 6, 7 en 8.

Confetti

Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De repetities zijn opgeschort tot nader order. De algemene ledenvergadering is uitgesteld en verplaatst naar 22 april. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl.

Geld voor De Locht

Openluchtmuseum De Locht in Melderslo krijgt van het Kickstart Cultuurfonds een bijdrage van bijna 48.000 euro. Met dat budget gaat het museum allerhande voorzieningen treffen om nog toegankelijker en veiliger te zijn in coronatijd. Het amfitheater krijgt een afdak zodat er meer buitenactiviteiten plaats kunnen vinden. Ook komen er langs de looproute nieuwe horecapunten op het terrein om meer bezoekers te kunnen bedienen dan nu het geval is.

Samen Aan Tafel

Coronatijd betekent voor veel ouderen nauwelijks nog contacten en opgesloten zitten in hun huizen. Veel van de deelnemers van Samen aan Tafel missen die paar gezellige uurtjes die ze maandelijks samen konden genieten. Daar wil de Stichting Landweert Leeft in Venray wat aan doen. Vrijwilligers van de stichting brachten afgelopen dinsdag rond etenstijd ruim veertig deelnemers een warme maaltijd aan de deur.


Mensen die in Landweert wonen en op dinsdag 24 november hier ook aan willen deelnemen, dienen zich tenminste tien dagen van tevoren op te geven met naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres via info@landweertleeft.nl of de contactpagina op www.landweertleeft.nl. Daarvoor dient wel acht euro per persoon te worden overgemaakt op de bankrekening van Stichting Landweert Leeft IBAN NL90 RABO 0336 0722 01, of acht euro in een envelop met naam en adres inleveren bij Mia Hendriks aan het Fluitekruid 44 of bij Cor van Dijk aan de Boterbloem 34.

Actie voor Speelgoedbank

Supermarkt Albert Heijn Venray houdt van maandag 2 tot en met maandag 16 november een speelgoedinzamelactie. Iedereen die nog mooi speelgoed heeft staan dat een tweede leven verdient, kan dat in het Venrayse filiaal van de supermarkt inleveren. Al het ingeleverde speelgoed wordt gedoneerd aan Speelgoedbank Venray. Speelgoedbank Venray zet zich in voor kinderen van gezinnen waar geen mogelijkheden zijn om goed speelgoed te kopen.

Wijkraad Centrum Venray

De enquête is door zes procent van de mensen ingevuld. Niet alleen is er antwoord gegeven op de vragen, maar ook zijn er leuke ideeën uitgekomen waarmee de wijkraad aan de slag gaat. Het project van de duofiets wordt nu opgepakt, daar komt de wijkraad zo snel mogelijk op terug. Helaas kunnen de koffie inloopuurtjes niet doorgaan de komende maanden in verband met de huidige coronamaatregelen. Zodra het kan gaan de inloopuurtjes weer van start. Kijk voor meer informatie op www.wijkraadvenraycentrum.nl.