Afbeelding
Foto: Persfoto

Kleurrijk mondkapje van kunstenares

Barcelona/Blitterswijck | Het begon als een aardigheid, een mondkapje maken voor haar jarige broer Job (41). En in mum van tijd wilde iedereen zo’n mondkapje.


De uit Blitterswijck afkomstige maar in Barcelona woonachtige kunstenares Karlijn Surminski (42) ontwierp het kunstzinnige mondkapje voor haar broer. Op het witte kapje zijn tien van haar kleurrijke schilderijen afgebeeld. In dit geval zijn het tien artistieke afbeeldingen van schilderijen van wijken in Barcelona met de tekst 'Barcelona Districts by Karlijn Surminski'.

“Job heeft een foto op Facebook gezet van hemzelf met mondkapje en toen kwamen de reacties”, vertelt een verraste Karlijn Surminski vanuit Barcelona. “Vrienden en bekenden bleven bellen en wilden er ook allemaal eentje met of zonder filter. De mondkapjes zijn uitwasbaar, uniseks en voorzien van de kleurrijke schilderijen."


Het mooie is dat mensen die er eentje bestellen drie vliegen in een klap slaan: een noodzakelijk mondkapje, een bijzonder kapje en je helpt een kunstenaar in Spanje de winter door. Surminski woont al tien jaar in de Catalaanse hoofdstad Barcelona, waar ze geregeld workshops schilderen geeft met als thema Anders Kijken en vaak geïnspireerd door haar grote voorbeeld Picasso.


De mondkapjes kosten 17,95 euro en met filter 22,50 euro, exclusief verzendkosten of op te halen in Blitterswijck. Te bestellen bij: surminskikarlijn@gmail.com


Foto: De jarige broer Job Surminski met cadeau: het kleurrijke mondkapje.