Wouter Verton is al volop in training voor de halve triatlon op 20 juli.
Wouter Verton is al volop in training voor de halve triatlon op 20 juli. Foto: eigen foto

Kerststol, KiKa en triatlon

Venray | Het duurt nog 29 weken, maar toch is Wouter Verton al druk bezig met de voorbereidingen op een triatlon in Luxemburg op 20 juli 2020. Het wordt de eerste triatlon voor de 31-jarige Venraynaar, die zich in gaat zetten voor het goede doel. "Ik ga 1,9 kilometer zwemmen, 21,1 kilometer hardlopen en 90 kilometer fietsen voor KiKa (Kinderen Kankervrij, red.). Ik heb als doel gesteld om 4500 euro op te halen."


Verton, sinds drie jaar woonachtig in Venray, zou eigenlijk afgelopen zomer al een halve triatlon voltooien, maar dat plan liep anders dan gepland. "Ik heb uiteindelijk een alternatieve triatlon afgelegd met wat support van familie en vrienden. Uiteindelijk heb ik de zware beproeving doorstaan. Het was een mooie uitdaging en de afstand was eigenlijk goed te doen. De oorspronkelijke triatlon ging niet door vanwege de coronacrisis."

De atleet heeft vooral veel ervaring met hardlopen en dat gaat hem dan ook het beste af. "Vooral de combinatie van de drie disciplines maakt het zwaar. Na het wielrennen begint het hardlooponderdeel en de eerste kilometers voelt het dan alsof je een beetje slaapdronken rent. Daar heb ik wel echt aan moeten wennen, inmiddels gaat het eigenlijk heel goed. Ook kan ik gelukkig blijven trainen."

Al snel wist Verton dat hij met zijn actie KiKa wilde ondersteunen. "Gelukkig heb ik er nooit persoonlijk met kinderkanker te maken gehad, maar het is natuurlijk verschrikkelijk om op jonge leeftijd zo ernstig ziek te worden. Hopelijk kan ik met mijn actie een steentje bijdragen aan beter onderzoek en een betere behandeling tegen deze verschrikkelijke ziekte."

Als voorbereiding loopt Verton onder meer nog een marathon. Daarnaast hoopt hij op de perfect omstandigheden op de dag van de Ironman 70.3 in Luxemburg. "Achttien graden zou mooi zijn, daarnaast zou het fijn zijn als het droog is en een briesje in de rug tijdens het fietsen kan natuurlijk ook geen kwaad. Ik hoop natuurlijk zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Het draait tijdens die dag niet alleen om mij, maar ook om KiKa."


Kerstbrood

Verton verkoopt kerststollen voor het goede doel

Een kerststol bestellen en daarmee KiKa steunen? Dat kan door een e-mail te sturen naar kerstbroodvoorkika@gmail.com.. Verton komt de kerststollen zelf bezorgen en heeft daarvoor drie bezorgmomenten in het leven geroepen. "De kerstbroden die worden besteld voor 3 december worden op 8 december geleverd, de kerststollen die zijn besteld voor 10 december worden op 15 december geleverd en alle bestellingen die daarna voor 16 december binnenkomen worden om 19 december bezorgd. Een kerststol kost 10 euro." De persoonlijke sponsorpagina van Wouter Verton is te vinden via www.kikaextreme.nl/deelnemers..

Afbeelding