Vorig jaar zaten de jasjes nog als gegoten bij Bjorn en Mieke, dat is nu wel anders.
Vorig jaar zaten de jasjes nog als gegoten bij Bjorn en Mieke, dat is nu wel anders. Foto: Willem Menting

Tussenjaar voor Bjorn en Mieke

Venray | Bjorn Poels en Mieke Janssen slaan het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) over en er komt ook geen nieuw vastelaovesliedje. Het is niet dat het Venrayse duo geen zin heeft om samen te zingen, integendeel. Het tweetal staat te trappelen om weer op te treden, maar dat er vanwege de coronacrisis niet in. Daarnaast verwacht Mieke met haar partner medio december hun eerste kindje en Bjorn wordt in april voor de derde keer vader. Dat er geen optredens staan voor de komende weken, komt Bjorn en Mieke eigenlijk niet heel slecht uit. "We hadden natuurlijk heel graag veel optredens gehad. We missen het echt om samen te zingen, maar in combinatie met mijn zwangerschap was dat niet heel handig geweest", vertelt Mieke.

De laatste maanden hebben Bjorn en Mieke al geen grote optredens meer gehad. Wel werd er bijvoorbeeld nog gezongen in een kleine setting op het diamanten huwelijk van Theo en Truus Jansen van Thetru. "Dat zijn natuurlijk wel bijzondere momenten. We treden uiteraard graag op voor grote mensenmassa's, maar zit er voorlopig even niet in. Als we zulke kleine intieme momenten kunnen creëren dan is dat natuurlijk wel geweldig. De reacties waren toen echt overweldigend", legt Bjorn uit.

Het gemis van optredens valt Mieke zwaar. "Ik krijg er echt buikpijn van. Normaal is het van november tot en februari volle bak met optredens. Dat valt helemaal weg, maar gelukkig is het voor ons wel onze hobby. Er zijn artiesten die hun inkomen volledig zien wegvallen, met hen heb ik het wel echt te doen. Wat dat betreft valt het bij ons allemaal wel mee."

Bjorn en Mieke hebben richting carnaval nog wel wat optredens staan, maar verwacht wordt dat de meeste optredens worden verplaatst of gecanceld. De agenda van volgend jaar is dan ook al goed gevuld. "Veel optredens in november zijn verplaatst naar volgend jaar. Ons boekingskantoor heeft het misschien wel drukker dan ooit, maar niet op de goede manier. We hopen dat we tijdens carnaval nog wel wat optredens hebben, maar dat het een ander jaar wordt staat vast."

Toch komt het Venrayse muziekduo dit jaar wellicht met een nieuw liedje. Het het betreft alleen geen vastelaovesliedje. "Verder kunnen we daar nog niet veel over zeggen", legt Bjorn uit. "Normaal waren we druk met een nieuw nummer voor vastelaovend, maar nu zit er misschien wat anders aan te komen. Ook brengen we de akoestische versie van ons liedje 1000 Sterre uit. Het wordt een candlelightversie. Dus we zijn wel met nieuwe dingen bezig."

Dat het LVK wordt overgeslagen door Bjorn en Mieke komt voor velen misschien als een verrassing. De nummer twee van de laatste editie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer heeft er echter goed over nagedacht. "Het LVK wordt dit jaar zonder publiek gehouden en voor dat publiek doe je het toch. Het is fantastisch om op dat grote podium te staan met dat grandioze grote publiek. Daar doe je het natuurlijk wel voor. We hebben al aangeven een jaartje over te slaan. We hadden natuurlijk graag meegedaan, maar gezien de huidige omstandigheden in Nederland en in onze privésfeer is dit de beste optie."

Venrays tweetal komt mogelijk wel met nieuw liedje

Nu er minder gezongen wordt, zien Bjorn en Mieke elkaar een stuk minder. Het duo trok tijdens het carnavalsseizoen bijna dagelijks met elkaar op. "Ik bel Bjorn wel minimaal één keer per week. Het kan toch niet in een keer over zijn?", vertelt Mieke. "Normaal zitten we uren met elkaar in de auto en staan we lang samen op het podium. Het is ook voor ons écht wennen. We zijn echte carnavalsvierders en we vinden het vooral heel jammer dat we niet kunnen zingen."


Toch was het aantal optredens voor dit jaar al teruggeschroefd. "We hadden op 10 november slechts drie optredens staan en op 11 november vijf. Dat waren er vorig jaar nog een stuk meer. Voor de zaterdagen hadden we het maximum gesteld op drie. Dat geeft ons wat meer rust en op die manier zijn we ook nog een beetje thuis. Anders ben je ruim drie maanden lang ieder weekend op pad. Dat hakt er best in." Dit jaar dus geen optredens en geen hossende mensenmassa's voor Bjorn en Mieke, maar wel gezinsuitbreiding voor beiden. "Er zijn gelukkig ook veel mooie dingen in deze tijd. We kunnen alleen maar zeggen: 'Blijf allemaal gezond'."

Afbeelding