Rectificatie

Compensatie voor Maessen met bedrijfskavel

OOSTRUM | In de krant van vorige week werd bij het artikel Meer zorgen en vraagtekens bij jagers, politici over Oostrumsche Heide, gewag gemaakt van een oude asfaltcentrale die van Maessen Bedrijven zou zijn. Dat klopt niet helemaal.


De asfaltcentrale was oorspronkelijk van Vissers. Toen dat bedrijf failliet ging en de rommel liet liggen (de grind is zwaar vervuild) kocht Maessen de centrale en deed er verder niets mee. In het kader van het natuurproject Oostrumsche Heide kocht de gemeente Venray de anderhalve hectare grote centrale voor 200.000 euro van Maessen.

Dat Maessen ter compensatie even verderop in het gebied een nieuwe locatie voor ontgronding heeft teruggekregen, klopt niet. De gemeente compenseert Maessen met een bedrijfskavel van anderhalve hectare elders op een industrieterrein, waarschijnlijk op de Witte Vennen waar hij ook een klein bedrijventerrein tot ontwikkeling brengt. Op de nieuwe ontgrondingslocatie bij de Oostrumsche Heide wil Maessen twee putten uitgraven. Twee vijvers blijven daarna over.