Afbeelding
Foto: eigen foto

'Blokkendoos' is nog leeg

VENRAY | Het ruim 53.000 vierkante meter grote distributiecentrum van belegger en ontwikkelaar DHG, dat vorig jaar werd opgeleverd, wacht nog steeds op de eerste huurder. DHG-manager Richard Elich hoopt in januari de eerste huurcontracten te ondertekenen.


"Er zijn contacten met mogelijke huurders", zegt Elich. "Ze zijn afkomstig uit binnen- en buitenland. De coronacrisis zorgt ervoor dat het nu wat minder vlot gaat. Maar ik heb heel goede hoop dat het begin volgend jaar gaat lukken. Dat mag geen probleem zijn."

Het logistieke pand op bedrijventerrein Smakterheide is tien voetbalvelden groot en staat op de plek waar eerst het pand van Inalfa stond. Na vertrek van Inalfa naar de locatie langs de A73 kocht DHG het van Ram­phastos Investments van de bekende ondernemer en miljardair Marcel Boekhoorn.

"Wij bouwen de distributiecentra niet naar behoefte", zegt Elich. "We beginnen met bouwen, daarna komen de huurders." In 2018, toen DHG aankondigde te gaan bouwen, liet de ontwikkelaar en investeerder weten dat er nog geen huurders waren, maar dat er wel gesprekken liepen met bedrijven. DHG gaf in 2018 ook aan belangstelling te hebben om op het nieuwe bedrijventerrein De Spurkt een distributiecentrum te bouwen. "Wij willen daar graag een positie innemen", aldus de toenmalige woordvoerder, die tevens aangaf dat de logistieke sector nog zeker vijf jaar blijft groeien. Onlangs maakte wethouder Jan Loonen duidelijk dat op De Spurkt geen bedrijfshallen groter dan vijf hectare mogen komen. Naast DHG aan de Maasheseweg begint de Britse logistieke vastgoedontwikkelaar Gazeley binnenkort met de bouw van enkele hallen met een totaaloppervlakte van 8,3 hectare. Bij DHG in Venray is plek voor maximaal 300 werknemers, Gazely denkt met met soortgelijke plannen 150 banen te scheppen.

Gazely bebouwt oppervlakte van
8,3 hectare

De gemeente Venray is ervan op de hoogte dat de hallen van DHG aan de Maasheseweg in Venray nog steeds leegstaan. 'We worden van tijd tot tijd geïnformeerd over geïnteresseerde, potentiële, huurders. Over de invulling hebben we regelmatig contact met manager Richard Elich', aldus een woordvoerder van de gemeente Venray.

Indien huurders zich voor DHG melden, melden die zich dan ook bij de gemeente of is dat puur een zaak van DHG?

'Bedrijven die willen huren hoeven zich niet te melden bij de gemeente. Het merendeel zal zich dan ook rechtstreeks melden bij de aanbieder, in dit geval DHG. Neemt niet weg dat zich van tijd tot tijd ook bedrijven melden bij de gemeente, en deze worden dan doorverwezen naar pandverhuurders die op dat moment mogelijkerwijs een geschikte ruimte aanbieden. Zodra DHG serieus met partijen in gesprek is, wordt de gemeente hierover ook geïnformeerd'.

Lees verder op pagina 19.