Zangers van St. Frans

Vrijdag 23 oktober om 19.15 uur aanvang repetitie voor de alten en sopranen in de Paterskerk tot 20.15 uur. om 20.15 uur komen de bassen en tenoren om te repeteren tot 21.15 uur

Dinsdag 27 oktober om 19.00 uur repetitie voor de alten en sopranen in de Galmhut, Langeweg 92, om 20.00 u is er nog stemvorming voor een aantal mannen.


Kinderen die graag zingen zijn van harte welkom op onze repetities, kom gerust een keer binnenlopen om te kijken hoe het er bij ons aan toe gaat. Ook tieners zijn van harte welkom. Kijk ook eens op onze website: www.zangersvansintfrans.com.

Confetti

Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De repetities zijn opgeschort tot woensdag 28 oktober. De algemene ledenvergadering is uitgesteld en verplaatst naar 22 april. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl.

Actie voor Speelgoedbank Venray

Supermarkt Albert Heijn Venray houdt van maandag 2 tot en met maandag 16 november een speelgoedinzamelactie. Iedereen die nog mooi speelgoed heeft staan dat een tweede leven verdient, kan dat in het Venrayse filiaal van de supermarkt inleveren. Al het ingeleverde speelgoed wordt gedoneerd aan Speelgoedbank Venray. Speelgoedbank Venray zet zich in voor kinderen van gezinnen waar geen mogelijkheden zijn om goed speelgoed te kopen.

“De speelgoedbank is een groot succes. Sinds onze start op 1 februari 2016 bezoeken inmiddels al ruim vierhonderd kinderen onze speelgoedbank; zegt Joke Halmans, voorzitter van de speelgoedbank.” “We hebben ook een speciale Sinterklaasactie voor de kinderen. Daarom zijn we erg ingenomen met dit initiatief van de supermarkt. We hopen dat we op deze manier weer veel speelgoed kunnen inzamelen. Uitzondering zijn dvd’s en knuffels. “Daarvan hebben we al een grote voorraad waarmee we nog ruim voldoende vooruit kunnen”, zegt Halmans. Nicole Thomassen, filiaalmanager van Albert Heijn: “We hopen dat er weer veel mooi speelgoed wordt gebracht zodat de kinderen die de speelgoedbank bezoeken weer blij kunnen worden gemaakt.”

De Springplank

De kinderen vanaf vijf jaar tot en met groep 5 van de basisschool gaan op maandag 26 oktober van 18.30 tot 19.45 uur knutselen voor Halloween. Dinsdag 27 oktober van 18.30 tot 20.00 uur bingofestijn voor de jeugd van de groepen 6, 7 en 8. Aansluitend programmavergadering voor de leiding van de dinsdaggroep.

Speurtocht afgelast

De wijkspeurtocht van Wijkplatform Noord-West die gehouden zou worden op zaterdag 24 oktober gaat niet door. Door de maatregelen die in acht moeten worden genomen ter bestrijding van het coronavirus is het niet mogelijk elkaar op een aangename manier te ontmoeten.

Op weg naar Heling

Hans Kunneman geeft op de zondagen 1 en 15 november workshops over wat u zelf kunt doen om genezing te bevorderen. De workshop Op weg naar Heling is bedoeld om te inspireren en naast een reguliere behandeling ook op eigen kracht een weg te zoeken naar heling. Tijdens de workshop gaan de deelnemers op een diep niveau op zoek naar wat ze in hun specifieke situatie te doen staat. Ze maken daarbij gebruik van verschillende helpende technieken. In het boek Op weg naar Heling beschrijft Kunneman hoe hij van kanker genas zonder operatie, chemotherapie of bestraling. Het gaat er om het zelfhelend vermogen van het lichaam vrij te maken.

De workshops duren van 10.00 tot 17.00 uur en worden gehouden in Ontmoetingspunt ’t Helder aan de Helderseweg 31 in Overloon. Voor meer informatie en inschrijving kijk op www.opwegnaarheling.org. Zie ook www.helder-overloon.com.

Samen Aan Tafel

Coronatijd betekent voor veel ouderen nauwelijks nog contacten en opgesloten zitten in hun huizen. Veel van de deelnemers van Samen aan Tafel missen die paar gezellige uurtjes die ze maandelijks samen konden genieten. Daar wil de Stichting Landweert Leeft in Venray wat aan doen. Na enige organisatie en de medewerking van Culinair Creatief brengen op dinsdag 27 oktober rond etenstijd ruim veertig deelnemers een warme maaltijd aan de deur.

Mensen die in Landweert wonen en op dinsdag 24 november hier ook aan willen deelnemen, dienen zich tenminste tien dagen van tevoren op te geven met naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres via info@landweertleeft.nl of de contactpagina op www.landweertleeft.nl. Daarvoor dient wel acht euro per persoon te worden overgemaakt op de bankrekening van Stichting Landweert Leeft IBAN NL90 RABO 0336 0722 01, of acht euro in een envelop met naam en adres inleveren bij Mia Hendriks aan het Fluitekruid 44 of bij Cor van Dijk aan de Boterbloem 34.

De Locht

In openluchtmuseum De Locht in Melderslo is op zondag 25 oktober de smederij in bedrijf en wordt er brood gebakken in het bakhuisje. Het gaat om twee oeroude ambachten die zich tot op heden vrijwel ongewijzigd hebben kunnen handhaven. Het museum is alle dagen open van 12.30 tot 17.00 uur.

Géén Limburgse buuts in Oranjerie

Het Limburgs Buuttekampioenschap op 8 januari 2021 is vanwege de strenge coronamaatregelen afgelast. De organisatie ziet zich genoodzaakt om het evenement door te schuiven naar 2022. Dat meldt 1Limburg.

De finale zou plaatsvinden in de Oranjerie in Roermond en de voorrondes zouden beginnen in november. Het evenement vindt voor het eerst sinds 1963 géén doorgang. “We willen een kampioenschap met alles erop en eraan. Een buut zonder publiek is sfeerloos, dat gaan we niet doen”, vertelt organisator Karel Fiddelers.

Vorig jaar werd het Limburgs Buuttekampioenschap gewonnen door Theo Nellen uit Heide.