Grondige renovatie rotonde Zuidsingel

VENRAY | De rotonde Zuidsingel-Leunseweg krijgt een grondige opknapbeurt omdat het verkeersplein niet meer aan de eisen voldoet. Het project maakt onderdeel uit van het programma Via Venray, dat aanpassingen inhoudt op de verderop gelegen provinciale N270 en het aanliggende gemeentelijk wegennet.


Momenteel ontbreken op de rotonde voetgangersoversteekplaatsen en is er onvoldoende opstelruimte om voorrang te verlenen. Hierdoor kunnen volgens het collegevoorstel gevaarlijke situaties ontstaan en stagneert de doorstroming. Daarbij is de Leunseweg tussen de rotonde en de N270 aan groot onderhoud toe. De volledige wegconstructie moet worden vervangen en er komt een parallelweg. Bij de aanpak van de rotonde en de Leunseweg worden de aansluitingen Zuidsingel-Plataanstraat en Leunseweg-Acaciastraat voorzien van middengeleiders. Daardoor wordt oversteken voor fietsers veiliger en spookfietsen wordt op die manier voorkomen. Tevens worden de verharde wegdelen afgekoppeld van de riolering. Het overtollige water wordt opgevangen in een nog aan te leggen wadi tegenover de adressen Leunseweg 37 en 39.

Los van de ontwikkelingen rondom het ziekenhuis (de bedoeling is dat dat aan de Leunseweg bij de N270 komt te staan), wordt de rotonde in de Leunseweg bij de afrit van de N270, omgebouwd naar een kruispunt met verkeerslichten. Fietsers moeten dan voortaan veilig kunnen oversteken. Dit laatste project staat los van het eerste. De commissie Wonen bespreekt de plannen op dinsdag 24 november.