Afbeelding
Foto: eigen foto

't Kasteelke is hét Plekske van Geluk

Meerlo | De inwoners van Meerlo hebben het in 1619 gebouwde ’t Kasteelke met binnenplaats gekozen tot een van de mooiste plekken in het dorp, ook wel Plekskes van Geluk genoemd. Er was te kiezen uit vijf plekjes: De brug over de Molenbeek Elshout, ’t Kasteelke, De Goarkapel met het wolvenkunstwerk, de vistrappen in de Molenbeek en natuurgebied de Ham.


Het idee van deze actie is dat in elk van de zestien dorpen in de gemeente Horst aan de Maas een Plekske van Geluk wordt aangewezen door de inwoners en dat die worden verbonden met een fiets- en of wandelroute. Een Plekske van geluk is een plek waar mensen graag komen, bijvoorbeeld om tot rust te komen, om te genieten van het uitzicht of om een gelukkig makende activiteit uit te voeren. Er zijn in al die zestien dorpen van Horst aan de Maas van die plekjes.


Om deze plekskes van geluk voor iedereen zichtbaar te maken is er een initiatief ontstaan. Elk dorp mag zijn eigen plekje aanwijzen. In Meerlo hebben de inwoners de plekjes zelf aangedragen en er vervolgens over gestemd. Ook komen er vijf Plekskes van Geluk voor kinderen.


Dag van het Geluk

Al deze plekken in Horst aan de Maas worden volgend jaar op de internationale Dag van het Geluk op 20 maart 2021 onthuld. Dit project draait om het verbinden van de inwoners, jong en oud, in het ervaren van geluksmomenten. Om mensen geluk te laten ervaren in de kernen, de buurt en de gemeente.


Kortom: in je achtertuin. De initiatiefnemers werken samen met de gemeente Horst aan de Maas, Helemaal Horst aan de Maas, Stichting Landschap Horst aan de Maas en de Gezondste Regio 2025.


Foto: ’t Kasteelke is in Meerlo het Plekske van Geluk.

Afbeelding
Afbeelding