Wout Poels
Wout Poels Foto: Team Bahrain McLaren

Wout Poels voor eigen kansen in Vuelta

Blitterswijck / Monaco | De uit Blitterswijck afkomstige profwielrenner Wout Poels is opgenomen in de Vuelta-selectie van zijn ploeg Bahrain McLaren.


Omdat Mikel Landa de ronde van Spanje niet gaat rijden, heeft de ploeg geen uitgesproken kopman. Wout Poels, die in Monaco woont, kan daardoor voor eigen succes gaan rijden, zowel voor het algemeen klassement als voor winst in etappes.


Poels is goed hersteld van de gebroken rib, die hij bij een vervelende val in het begin van de Tour de France opliep. Ondanks de pijn bleef hij de Tour de France rijden. In de slotweek van de ronde van Frankrijk kon de renner uit Blitterswijck zijn kopman Landa regelmatig goed bijstaan in de bergetappes.

Na de Tour ging Poels van start in de Ardennenklassiekers. In de Waalse Pijl, met finish op de Muur van Huy, werd hij zestiende en in Luik-Bastenaken-Luik eindigde hij in de achterhoede op plaats 87.

De 75e editie van de Vuelta zou in Utrecht beginnen met een ploegentijdrit. Wegens de coronaviruscrisis gaat dat niet door en de race start nu op dinsdag 20 oktober in IrĂșn. Het aantal etappes is teruggebracht naar achttien en de finish is op zondag 8 november in Madrid. De route is in de eerste anderhalve week extreem bergachtig.


Foto: Team Bahrain McLaren