Minder hardrijders

Heide | Het aantal snelheidsduivels is in de maanden mei tot en met augustus sterk gedaald volgens het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Er zijn 2.679.310 verkeersovertredingen geconstateerd. In diezelfde periode vorig jaar ging het nog om 2.974.497 verkeersovertredingen.


De meest 'succesvolle' flitspaal in de gemeente Venray staat vanzelfsprekend langs de N270. De eerste flitspaal vanaf Venray richting Ysselsteyn was goed voor 533 snelheidsovertredingen. De flitspaal een eindje verderop langs de N270 flitste 483 keer. Volgens het CJIB zijn ook daar minder snelheidsovertredingen geconstateerd. De daling komt volgens de overheidsinstantie na de oproep van de overheid half maart om zoveel mogelijk thuis te blijven vanwege corona. 'Daarna werd het een stuk rustiger op de weg en dat was ook terug te zien in het aantal geconstateerde verkeersovertredingen', laat het CJIB weten.

Op de N554, Spoorstraat tussen Horst en Tienray, werden door een flitspaal 564 snelheidsovertredingen geregistreerd. Een flitspaal op de Tienrayseweg in Horst aan de Maas zorgde er tussen 1 mei en 31 augustus voor dat er in totaal 510 boetes uitgedeeld konden worden aan snelheidsovertreders. De flitspaal op de N280 bij Baexem registreerde met 8430 hardrijders de meeste snelheidsbekeuringen van Limburg.