Manual maatje te klein voor Swift

Helmond | De handbalsters van Manual leden zaterdagavond in Helmond de tweede nederlaag van het seizoen. Swift was in de eerste klasse met 27-22 te sterk voor de ploeg uit Venray.

Manual, dat thuis door de trouwe supporters gevolgd kon worden via een livestream, ging voortvarend van start. Via sterk verdedigingswerk en enkele krachtige afstandsschoten pakten de gasten brutaal de leiding: 1-4. Manual liet de thuisploeg niet in hun spel komen en bleef zelf wel scoren. Een aantal combinaties leverden halverwege de eerste helft een voorsprong op van 4-9 in het voordeel van de venrayse handbalvrouwen.

Swift leek daarna meer grip op de wedstrijd te krijgen en de aanvalsters van Manual kwamen steeds verder in de problemen. Ook de passing van de Venrayse bezoekers werd slordiger. De thuisploeg wist hier dankbaar gebruik van te maken. In deze fase van de wedstrijd wist Swift namelijk vijf keer achter elkaar te scoren om vervolgens verder weg te lopen bij Manual. Bij rust stond er een tussenstand van 14-11 op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg.

De tweede helft begon veelbelovend voor Manual. Via drie snelle doelpunten vonden de Venrayse bezoekers weer aansluiting met de thuisploeg: 15-14. Deze opleving was echter van korte duur. Waar Manual weer verviel in slordig spel, bleef Swift de Venrayse verdediging onder druk zetten en wisten zij steeds de vrije man te vinden. De thuisploeg liep uit naar 21-15. In de slotfase van de wedstrijd wist Manual nog iets terug te komen, maar de overwinning van de thuisploeg kwam niet meer in gevaar. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 27-22 in het voordeel van Swift Helmond.

Swift-Manual 27-22 (14-11). Doelpunten Manual: Ankie Billekens (6), Maaike Lipman (5), Joy Jakobs (3), Nine Pouwels, Conny van Tilburg, Guusje Wessel (allen 2), Jessie Manders en Damini Sanichar (beiden 1).