Gelijkspel voor Holthees

Belfeld | Holthees kwam zondagmiddag tegen Belfeldia in Belfeld niet verder dan 1-1. Het elftal van trainer Patrick Wijnen kwam nog wel op voorsprong, maar tien minuten voor het laatste fluitsignaal kwam de thuisploeg op gelijke hoogde. Beide ploegen staan in de subtop van de vierde klasse D.

De twee teams speelden behoudend voetbal op het gladde veld. Pas na ruim een halfuur voetballen werd er voor het eerst op de goal van Holthees geschoten, maar via een been ging de bal over de goal van doelman Marco Rijnen. De hoekschop die volgde leverde geen kans op. Het laatste deel van de eerste helft was een stuk levendiger en Holthees was de bovenliggende partij. Luca Janssen had de openingstreffer op zijn schoen, maar zijn lage schuiver ging net voorlangs. Ook een knappe aanval aan de linkerkant van het veld leverde geen doelpunt op. De inzet van Ahmed Duran miste het doel.

Direct na rust werd de bal onderschept door Ken Wijenberg. Hij bediende Luca Janssen, maar zijn inzet miste opnieuw de juiste richting. Daarna zette de thuisploeg aan en werd Holthees op de eigen helft onder druk gezet. Dat resulteerde al snel in een schietkans voor Belfeldia, maar Rijnen kon de bal makkelijk vangen.

Gemiste kansen breken Holthees op

Daarna namen de bezoekers weer het heft in handen. Na een corner schoot Luca Janssen de bal op goal en de keeper kon nog net redding brengen. De rebound van Duran werd van de doellijn gehaald. Hierna kwam Wilco Stiphout binnen de lijnen en hij bediende al snel Luca Janssen. Deze keer had hij zijn vizier wel op scherp staan: 0-1. De thuisclub kwam tien minuten voor tijd op gelijke uit een hoekschop: 1-1. In de laatste minuut dacht Holthees nog recht te hebben op een strafschop, maar de scheidsrechter zag geen overtreding.

Belfeldia-Holthees 1-1 (0-0). Doelpunt Holthees: Luca Janssen.