Dubbele cijfers DES

Nijnsel | De korfbalsters van DES wisten zondagmiddag in het uitduel met Nijnsel eindelijk weer eens dubbele cijfers te scoren. De Vierlingsbeekse ploeg won de wedstrijd in de eerste klasse (D-1A) met 9-15 en houdt daardoor aansluiting bij koploper Fortuna '74 en neemt afstand van de middenmoot.

De uitslag doet vermoeden dat DES een simpele zege behaalde, maar niets is minder waar. Nijnsel begon verrassend sterk en de gasten hadden zeker in het begin moeite om in hun ritme te komen. Ondanks het felle verzet van de thuisploeg ging DES rusten met een 3-4 voorsprong, na een eerste helft waarin beide ploegen een groot aantal opgelegde kansen misten.

Na de rust hadden de gasten hun vizier beter afgesteld en liepen ze binnen dertien minuten uit naar een 3-11 voorsprong en was de wedstrijd gespeeld. Ondanks het tegenstribbelende Nijnsel behaalde DES uiteindelijk een ruime en verdiende zege.

Doelpuntenmakers DES: Milou van den Boogaard (4x), Maud van Rhee (4x), Marly Jilesen (3x), Eva van den Beuken (2x) en Babs van Daal en Sandra van Buijtene.