Leunen was zondagmiddag op eigen veld duidelijk een maatje te groot voor SVOC'01.
Leunen was zondagmiddag op eigen veld duidelijk een maatje te groot voor SVOC'01. Foto: Rikus ten Brücke

Leunen juicht vijf keer

Leunen | Leunen was zondagmiddag op het eigen sportpark 't Klaverblad veel te sterk voor SVOC'01: 5-0. Dankzij de overwinning handhaaft Leunen zich op de derde plek in de vijfde klasse D. SVOC'01 blijft voorlopig steken op de achtste plek op de ranglijst.


"We zijn geen moment in gevaar geweest", zegt Leunen-trainer Freek Thoone. "Vorig seizoen waren we twee keer veel te sterk voor SVOC'01 en dat was nu weer het geval. De score had wat mij betreft nog hoger uit kunnen vallen, maar de doelman van SVOC'01 stond erg goed te keepen en wij waren erg slordig."

SVOC'01-trainer Jeroen Denissen vond ook dat de thuisploeg het betere van het spel had. "Leunen maakte het spel, maar was niet dodelijk in de afronding. Met enkele uitvallen bleven wij in de wedstrijd. Het tweede doelpunt van Leunen werd door onze grensrechter afgevlagd, maar daar ging de scheidsrechter niet in mee. Dat was ook het geval bij de derde treffer. De scheidsrechter kwam ook geen verhaal halen en dat vind ik jammer."


Buitenspel

Thoone begrijpt de lezing van Denissen. "Ik denk dat onze tweede treffer géén buitenspel was, maar de derde wel. Gelukkig hebben deze beslissingen geen invloed gehad op het feit dat wij zouden winnen of verliezen. De uitslag was misschien anders geweest, maar wij hebben de wedstrijd gedomineerd. Ik heb eigenlijk heel rustig op de bank gezeten." Denissen: "Er valt niks af te dingen op de overwinning van Leunen in de tweede helft."

In de eerste helft werd de score geopend door Stefan Jacobs: 1-0. Leunen sprong daarna slordig om met de kansen en SVOC'01 kwam niet verder dan enkele schoten van afstand. Beide ploegen gingen dan ook met een 1-0 tussenstand in het voordeel van Leunen rusten. Na de pauze veranderde het spelbeeld niet, Leunen had de bal en de tricolores uit Oirlo en Castenray verdedigden gegroepeerd. "De meeste ploegen zakken tegen ons in. Daar moeten we het mee doen en volwassen mee omgaan. Vorig jaar zakten teams in op de eigen helft en dat is dit seizoen niet anders. Ik vind ook dat wij het spel moeten maken, ik hou er niet van om in te zakken. Wij als Leunen willen de bal hebben. SVOC zakt wel in en dat is hun goed recht. Ze spelen erg compact."

Thoone: 'Ik heb eigenlijk heel rustig op de bank gezeten'


Verzet

SVOC'01 slaagde er door hun manier van spelen lang in om in de wedstrijd te blijven, maar na de 2-0 van Siem Vullings leek het verzet van de ploeg van Denissen gebroken. Met zijn tweede treffer van de middag bracht Jacobs de tussenstand op 3-0. Daarna maakte Tom Riensema 4-0 en bepaalde Kevin Timmermans de eindstand op 5-0. "We kwamen in eerste instantie wat moeilijker tot kansen. Het is ook makkelijker om gevaarlijker te worden uit de omschakeling. Toen wij eerder dit seizoen met tien man speelden tegen Holthees voetbalden we ook vanuit de omschakeling. Dan kun je met wat snelle jongens voorin wel gevaarlijk worden. Daar gokte SVOC'01 ook op in de wedstrijd tegen ons. Gelukkig gingen wij daar goed mee om."

Beide ploegen komen komend weekeinde niet meer in actie vanwege de maatregelen van het kabinet. Leunen was sowieso al vrij, maar SVOC'01 zou het in Oirlo opnemen tegen Kronenberg. Wanneer de competitie wordt hervat, is nog onduidelijk.


Leunen-SVOC'01 5-0 (1-0). Doelpunten Leunen: Stefan Jacobs (2), Siem Vullings, Tom Riensema en Kevin Timmermans.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Leunen was zondagmiddag op eigen veld duidelijk een maatje te groot voor SVOC'01.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding