SV Venray-aanvoerder Stijn Brinkman zoekt zijn directe tegenstander op.
SV Venray-aanvoerder Stijn Brinkman zoekt zijn directe tegenstander op. Foto: Jolijn van Goch

Video: 'Venray veel volwassener'

Venray | SV Venray behoudt dankzij de 4-2 overwinning op Wilhelmina'08 de maximale score in de eerste klasse D. Het elftal van trainer Frans Koenen gaat aan de leiding met negen punten uit drie wedstrijden. Ook Wittenhorst en ZSV zijn nog zonder puntverlies, maar beide teams hebben een minder doelsaldo.


Venray-aanvoerder Stijn Brinkman kan dit seizoen weer lachen. Na de desastreuse seizoenstart van zijn ploeg vorig jaar, hangt de vlag er dit jaar totaal anders bij op sportpark De Wieën. "Ondanks dat we een jonge ploeg hebben, zijn we een stuk volwassener geworden in ons spel. We laten ons niet meer gek maken als we op achterstand komen."

Volgens de rechtshalf werd zijn gevoel afgelopen zondag tegen Wilhelmina'08 uit Weert bevestigd. Vlak voor rust kwam Venray namelijk ongelukkig op achterstand uit een hoekschop. "Vorig seizoen zou dan de onzekerheid in de ploeg sluipen, nu bleef ik zelf het gevoel houden dat het wel goed zou komen. Ik heb geen moment getwijfeld aan onze kwaliteiten. We kregen kansen genoeg en de bal moest een keer goed vallen."

Het gevoel van Brinkman liet hem deze keer niet in de steek. Na rust maakte Koen Verlinden namelijk de gelijkmaker namens de thuisploeg en daarna schoot Niek Versteegen Venray op voorsprong: 2-1. "We hebben in de eerste helft al de nodige kansen gemist en in de rust hebben we de koppen weer bij elkaar gestoken. We hebben veel jongens in de ploeg die een doelpunt kunnen maken en gelukkig gebeurde dat ook. We hebben altijd vertrouwen gehouden."

Toch kwamen de bezoekers daarna op gelijke hoogte, maar Versteegen zette Venray weer op voorsprong: 3-2. Het slotakkoord was voor invaller Bram Vievermans. Hij bepaalde de eindstand op 4-2. Volgens Brinkman ligt een andere kracht van Venray bij de invallers. "We hebben een brede selectie met veel goede voetballers. Als er iemand uit het basiselftal wegvalt, staat er een waardige vervanger klaar. Dat is natuurlijk wel lekker. We hebben ook een brede selectie nodig om lang mee te doen om de bovenste plekken."


Voorspelling

SV Venray is na drie duels koploper van de eerste klasse D

Brinkman waagt zich vooralsnog niet aan voorspellingen voor de loop van het seizoen. De middenvelder wil het graag wedstrijd voor wedstrijd bekijken. "We komen van ver en we hebben een jong team. Ik ben 23 jaar en hoor al bijna bij de ervaren krachten. Een jonge ploeg is vaak wisselvallig. Daar moeten we voor waken. We kunnen iedere wedstrijd winnen, maar dan moeten we wel keihard blijven werken."

Een week eerder werd het duel van SV Venray met De Ster afgelast vanwege een coronageval in de begeleidingsstaf van Venray. "Gelukkig gaat het nu goed met hem. Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. We hebben vorige week alleen op donderdag kunnen trainen, maar wilden perse voetballen tegen Wilhelmina. We zitten in een goede flow en dat willen we vasthouden. Als dat lukt kunnen we dit jaar hopelijk mooie dingen laten zien. Wat dat betreft is het erg vervelend dat de competitie weer wordt stilgelegd, maar daar hebben we helaas niks over te zeggen."


SV Venray-Wilhelmina'08 4-2 (0-1). Doelpunten SV Venray: Koen Verlinden, Niek Versteegen (2) en Bram Vievermans.


SV Venray: Ardts; Peeters, Van Dijck, Willemse, Cornelissen (66. Koenen); Bram Kersten, Brinkman, Egelmeers (46. Vievermans), Stan Kersten; Versteegen en Verlinden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding