Ook Roodkapje is vanwege de nieuwe cornaregels gecanceld.
Ook Roodkapje is vanwege de nieuwe cornaregels gecanceld. Foto: Vanessa Wessels

Schouwburg sluit tijdelijk

VENRAY | De deuren van Schouwburg Venray gaan tijdelijk dicht. Dat heeft alles te maken met de nieuwe coronamaatregelen die het kabinet dinsdagavond afkondigde. Die worden veel strenger omdat het aantal besmettingen met het coronavirus in heel Nederland te hard oplopen.


"We kunnen niet anders dan de deuren tot en met 11 november dicht te houden", laat schouwburgdirecteur Paul Franssen weten. "Onder deze omstandigheden is het helaas onmogelijk om voorstellingen en evenementen te faciliteren." Een van de maatregelen is dat binnen de groepen niet groter mogen zijn dan dertig personen. "Dertig personen noopt tot aanpassingen en verschraling van het programma-aanbod", zegt Franssen.

"Niet alle artiesten kunnen spelen voor maar dertig gasten. Om het publiek een veilig theaterbezoek te kunnen garanderen, moet het theater veel meer personeel inzetten dan gebruikelijk is. Er staan verschillende voorstellingen gepland waarvoor meer dan honderd tickets verkocht zijn en artiesten twee keer op een avond spelen voor hetzelfde bedrag. Met deze maatregelen zal het theater zeventig bezoekers per voorstelling teleur moeten stellen. De selectie van wie wel en wie niet naar de voorstelling mag, is een keuze die indruist tegen het credo dat iedereen altijd welkom is in de schouwburg van Venray."

Die selectie wil het theater niet gaan maken. Sluiting is daarom onontkoombaar.

De hele zomer was de schouwburg geopend voor verenigingen die gratis van alle ruimtes gebruik mochten maken. Op die manier konden de leden toch op een corona-veilige manier samen blijven komen, zodat ze hun hobby's konden blijven uitoefenen. "Ook dat is helaas niet meer mogelijk", moet Franssen ze tot zijn spijt gaan mededelen. "Het dringende advies niet met grote groepen samen te komen gaat niet hand in hand met een theater dat dit wel ondersteunt. Daarbij biedt Schouwburg Venray zijn gasten graag een kop koffie aan. Ook daardoor gaat voorlopig spijtig genoeg een streep", geeft de schouwburgdirecteur aan.

Ook voor Venrayse verenigingen gaat de deur op slot

Vanwege corona blijven deuren in elk geval tot en met 11 november dicht

Afgelopen zaterdag stond de geboren Boxmerenaar Guido Weijers nog op de planken in Venray. De cabaretier nam toen alvast een voorschot op de persconferentie van afgelopen dinsdag met de woorden. "De theaters zullen wel dicht moeten want Schiphol wil niet." Hij zette zijn woorden op Twitter kracht bij met een tweet vergezeld van twee foto's. Op de ene foto was een volgepakt vliegtuig te zien, op de ander een lege theaterzaal met stoelen die op anderhalve meter van elkaar stonden. Het leverde Weijers bijna duizend retweets op en ruim tweehonderd reacties. Wat betreft het schouwburgprogramma op korte termijn: in De Artiest gaat maandag 19 oktober het moordmysterie The Flying Rockets dus niet door. Het is een nieuw concept (een soort Cluedo en Escaperoom in één) waarbij teams een moord oplossen. Door de toneelvoorstelling Liefdesles met Yara Alink, Kees Boot van een dag later staat eveneens een streep. Dat geldt ook voor de familievoorstellingen Roodkapje op woensdag 21 oktober en Over een kleine mol... van Meneer Monster op vrijdag 23 oktober.

Afbeelding