Roel en Martien Verkoijen timmeren de laatste jaren flink aan de weg.
Roel en Martien Verkoijen timmeren de laatste jaren flink aan de weg. Foto: Antoon Jeuken

Martien Verkoijen Schilderwerken

Venray | Martien Verkoijen begon in 2001 zijn eigen bedrijf met Martien Verkoijen Schilderwerken. In al die jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een gerenommeerd schildersbedrijf in de regio en ook de laatste jaren timmert het bedrijf flink aan de weg. Sinds 2018 is zoon Roel Verkoijen immers mede-eigenaar van het familiebedrijf aan de Merseloseweg in Venray. "Het was even wennen om samen met pap te werken, maar inmiddels hebben we onze draai helemaal gevonden", vertelt Roel Verkoijen enthousiast.


Sinds een tijdje heeft Martien een stapje terug gedaan en richt hij zich voornamelijk op het eerste klantencontact, maar hij is nog altijd op de werkvloer te vinden. Zoon Roel is vooral bij klanten aan het werk. Martien Verkoijen Schilderwerken bestaat inmiddels uit zeven ervaren schilders. "We zijn heel trots op onze werknemers. We werken al jaren met een vast team en dat weten onze klanten ook. Onze schilders werken netjes en leveren hoge kwaliteit."

Het is de laatste jaren niet gemakkelijk om goede schilders te vinden. Grote schilderbedrijven pikken vaak de jonge schilders weg bij de schildersopleiding in Nijmegen. Om mee te gaan met de concurrentie is het Venrayse schildersbedrijf met roots in Blitterswijck sinds dit jaar een erkend leerbedrijf. "Ik heb zelf op deze opleiding gezeten", vertelt Roel. "Ik heb het vak mogen leren bij Creemers in Vierlingsbeek. Daar ben ik nog steeds erg blij mee. Wij willen nu jonge schilders een goede basis gegeven en die kunnen ze bij ons krijgen. We leveren hoge kwaliteit en zijn veel bij particulieren aan het werk. Iedere klus is anders en dus erg uitdagend."

Het schildersbedrijf werkt daarnaast regelmatig aan monumentale panden en kerken. "Specialistisch werk", begint Martien. "We herstellen het schilderwerk in deze historische gebouwen in de oorspronkelijke staat. Het zijn bijzondere klussen die veel voldoening opleveren."

De Venrayse ondernemers werken daarnaast nauw samen met onder meer stukadoors, glaszetters en timmermannen. "Als wij tijdens ons werk ondersteuning nodig hebben, werken we met een vaste groep mensen. Dan krijgen onze klanten ook vaak voorrang en hoeven ze niet lang te wachten op bijvoorbeeld een timmerman. De klant is koning."

Afbeelding
Afbeelding