Hans Teunissen krijgt de ambtsketen omgehangen door zijn vrouw Anne-Marie Goossens.
Hans Teunissen krijgt de ambtsketen omgehangen door zijn vrouw Anne-Marie Goossens. Foto: Frank Pubben

Teunissen aan het roer

Gennep | Hans Teunissen werd maandagmiddag geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Gennep. Vanwege de coronacrisis en de geldende maatregelen was het een sobere installatie die online was te volgen voor geïnteresseerden.


De 57-jarige Teunissen, nog woonachtig in Venray, is in Gennep de opvolger van Willibrord van Beek. De VVD'er is sinds eind oktober vorig jaar waarnemend burgemeester sinds het abrupte vertrek van Peter de Koning (VVD). De Koning legde zijn werk neer na een slepende vertrouwenscrisis met drie wethouders. Na enkele toespraken en videoboodschappen nam de kersverse burgemeester zelf het woord: "Alle inwoners samen, alle ondernemers samen maken Gennep. Ik ben er voor jullie en jullie helpen mij om een goede burgemeester te zijn. Zonder raadsleden, zonder wethouders, zonder medewerkers, zonder collega’s kan ik niets." Daarna voegde hij nog het volgende toe: "Als burgemeester wil ik inwoners en ondernemers betrekken bij de ambities en uitdagingen rondom woningbouw, leefbaarheid, economische ontwikkelingen en werkgelegenheid."

Teunissen heeft 25 jaar ervaring in het openbaar bestuur. Hij was raadslid en wethouder in de gemeente Venray, later gedeputeerde van de provincie Limburg en ondernemer. Van jongs af aan kwam Teunissen al in Gennep, waar familie van hem woont. De komende maanden vindt hij het vooral belangrijk om kennis te maken met inwoners en bedrijven, maar vanwege de coronacrisis zal dat niet altijd even eenvoudig gaan met de aangescherpte maatregelen.


Voordracht

In een eerder stadium gaf de Venraynaar al aan enorm trots te zijn op zijn voordracht als burgemeester van de gemeente Gennep. "Gennep heeft op vele fronten goud in handen, waarmee de gemeente zich kan onderscheiden. Graag wil ik mijn positieve bijdrage leveren om dat te verder te verzilveren. Ik zie ernaar uit om na de zomer te mogen starten in deze eervolle functie."

Afbeelding