Afbeelding
Foto: Maycel de Bruijn

Podium voor Maessen en Pijpers

Varsseveld | In het afgelopen weekend kwamen slechts enkele regionale motorcrossers in actie.


Stan Pijpers uit Wanssum reed zaterdag met een derde en vierde plaats in de manches naar de derde plaats in het dagklassement van het ONK 50cc tijdens wedstrijden in Varsseveld. Hierdoor eindigde Pijpers in de eindstand van deze klasse op de derde plaats.


Op zondag was het vervolgens de beurt aan de regionale quadrijders tijdens de derde wedstrijd voor het ONK quads masters. Voor Joe Maessen uit Ysselsteyn waren de druiven zuur. Maessen ging in beide manches bij het ONK quads masters gedurende de manche aan de leiding. Tot twee keer toe moest hij echter in de eindfase van de manche de leiding afstaan. Met twee tweede plaatsen in de manches eindigde Maessen op de derde plaats in het dagklassement. Plaatsgenoot Job Smits kende in de eerste manche een slechte start en moest van achteruit terug zien te rijden naar voren. Hij wist nog op een zevende plaats de manche af te sluiten. In de tweede manche zat Smits er vanaf het begin goed bij met een vijfde plaats. Gedurende de manche wist hij zich op te werken naar de derde plaats. Vervolgens moest hij het tempo toch iets laten zaken en viel opnieuw terug naar de vijfde plaats. In het dagklassement eindigde hij hiermee ook op de vijfde plaats.


Johan Gommans (Oirlo) moest zich in beide manches een weg naar voren zien te vinden vanuit de middenmoot. Ondanks dat Gommans sterk reed slaagde hij hier in de eerste manche niet in. Hoewel hij de aansluiting wist te hervinden met de rijders voor hem eindigde hij vlak achter Smits op de achtste plaats. In de tweede manche wist Gommans na de start wel enkele posities te winnen en passeerde hij de finish op een zesde plaats. In het dagklassement eindigde hij hiermee als zevende. In de tussenstand van het ONK quads masters staat Smits op een derde plaats. Maessen staat in de tussenstand op de vijfde plaats en wordt gevolgd door Gommans.


De laatste wedstrijd van het ONK quads Masters is op 24 oktober in het Gelderse Oldebroek.


Foto: Joe Maessen in actie. Foto: Maycel de Bruijn.