Corona zorgt voor scheve stand

Afgelastingen en verplaatsingen

Venray | In een onheilspellende sfeer werden afgelopen zondag ook in de regio Venray sportwedstrijden afgewerkt. Door de aangescherpte coronamaatregelen waren er nergens toeschouwers welkom. Ook in het amateurvoetbal, in het verspreidingsgebied van nieuwsblad Peel en Maas, werden afgelopen weekend vanwege corona vier wedstrijden afgelast. Dat resulteert na drie wedstrijddagen al in een compleet scheve stand in de meeste klassen.


Het vaandelteam van SV Venray kwam afgelopen zondag niet in actie tegen De Ster. Bij een van de leiders van het team was het coronavirus vastgesteld. “We nemen geen enkel risico en hebben donderdag ook niet getraind”, vertelt Venray-trainer Frans Koenen. “In overleg met de club en de KNVB is het duel verplaatst.”

De wedstrijd wordt nu gespeeld op zondag 15 november. De training van afgelopen dinsdag ging ook nog niet door, maar Koenen hoopt dat zijn ploeg op donderdag 8 oktober weer kan trainen. “We hopen dat verder iedereen gezond blijft natuurlijk en dat we weer gewoon kunnen voetballen. We houden ons netjes aan de gestelde regels.”


SSS’18 kwam afgelopen zondag niet in actie tegen RKSV Heeze. Dit duel is vanwege enkele coronagevallen bij Heeze verplaatst naar zondag 15 november. Het voetbalduel tussen de derdeklassers Ysselsteyn en Rood Wit ging afgelopen zondag niet door omdat bij de Groesbeekse selectie enkele (mogelijke) coronagevallen waren vastgesteld. Dit duel is verplaatst naar zondag 20 december.


De voetbalwedstrijd tussen SV Oostrum en SV Milsbeek in de vierde klasse G werd zondag afgelast omdat in de Milsbeekse selectie een speler mogelijk besmet was met corona. Die speler zat drie dagen eerder met drie andere spelers van de selectie in een auto. Om geen enkel risico te lopen op mogelijke verdere besmettingen werd de wedstrijd gecanceld. Dit duel is verplaatst naar zondag 15 november.

Sporting ST was afgelopen zondag vrij.