Sofie de Mulder (links) is de sterkste onder de korf: "We gaan nog voor verrassingen zorgen." Foto: Henk Lammen

'We liggen op koers'

Oirlo | De korfbalsters van SVOC’01 gingen zondagmiddag in de overgangsklasse nipt onderuit in het thuisduel met Bladella. De gasten uit Bladel wonnen op sportpark De Heesakker met 7-8.

De ambiance was op sportpark De Heesakker in Oirlo troosteloos. Geen supporters langs de kant en een stevige wind die beide ploegen parten speelde. In de eerste helft opende de thuisploeg de score, maar namen de gasten meer en meer het initiatief. Nog voor de rust liep Bladella uit naar een 4-6 voorsprong, dit was tevens de ruststand. Via treffers van Femke Kleeven en Sofie de Mulder kwam SVOC’01 na de thee langszij: 6-6. De tricolores leken door te pakken, maar waren vooral in de afronding niet scherp genoeg om de punten in eigen huis te houden. Anke Geurts leek met haar doelpunt de tricolores de zege te bezorgen, maar via twee treffers in de slotfase pakte Bladella alsnog de winst.

De 20-jarige Sofie de Mulder baalde enorm na de ongelukkige nederlaag. "Zonde ja. In de eerste helft speelden we meer tegen de wind dan de tegenstander. Na de 7-6 had er meer ingezeten. We pakten echter niet door, lieten teveel kansen liggen. Op die momenten hebben we in de afwerking niet genoeg rust in ons spel. Daar moeten we echt aan gaan werken." Aan het einde van het afgebroken seizoen stopten vier dragende krachten bij SVOC'01. Onder leiding van oud-speelster Astrid Classens is er werk aan de winkel. Ondanks haar jeugdige leeftijd behoort De Mulder tot de 'oudgedienden' in de selectie. Aan haar en aanvoerster Elien Nabben de taak om het voortouw te nemen. Ze is niet ontevreden over de competitiestart. "Het gaat best prima, al is het met de nieuwe spelers wel even wennen. Iedereen is enorm gemotiveerd, we knokken tot de laatste minuut. Na jaren met hetzelfde team is het nu een uitdaging met een nieuwe groep te presteren. Persoonlijk vind ik het mooi, een nieuwe frisse wind. Vooraf was de doelstelling een plekje in de middenmoot. Met vijf punten uit vijf duels liggen we op koers. Met deze groep kunnen we dit seizoen nog voor genoeg verrassingen zorgen."

Op zondag 11 oktober gaat SVOC'01 op bezoek bij ODIO, met negen punten uit vijf duels koploper in de overgangsklasse. Het duel in Millingen aan de Rijn begint om 13.00 uur.

SVOC'01-Bladella 7-8 (4-6).

Doelpunten SVOC'01: Elien Nabben en Sofie de Mulder (beiden 2x), Femke Kleeven, Heike Vullings en Anke Geurts.

'Iedereen is enorm gemotiveerd, we knokken tot de laatste minuut'

Broodnodige zege De Peelkorf

Ysselsteyn | De Peelkorf boekte zondagmiddag een broodnodige zege in de topklasse. De ploeg van trainer Man-Kit Chan was met 10-8 te sterk voor hekkensluiter Spes uit Milsbeek.

Het duel was lange tijd in evenwicht en ondanks de harde wind werd er nog regelmatig uit afstandsschoten gescoord. Uiteindelijk kwam De Peelkorf op een 7-4 voorsprong. Spes wist voor rust nog drie keer te scoren, waardoor beide ploegen met 7-7 gingen rusten. Na rust waaide het nog harder, waardoor beide ploegen moeilijker tot scoren kwamen. Er werd na rust slechts vier keer gescoord, maar de de thuisploeg won wel: 10-8. De Peelkorf speelt zondag thuis tegen Altior.

De Peelkorf-Spes 10-8 (7-7). Doelpunten De Peelkorf: Lisa Verlijsdonk (5), Tina Janssen (2), Rachèl van Meijel, Anke van Bussel en Lieke van Bussel.