Afbeelding
Foto: Rob Jansen

Boys Class bij Danshuis Venray

Venray | Altijd al vette moves willen leren, maar geen zin om tussen de meisjes te staan? Vanaf 7 oktober houdt Danshuis Venray een dansles speciaal voor alle jongens tussen de 8 en 13 jaar. Er komen verschillende dansstijlen aanbod, waaronder moderne dans, breakdance en streetdance. Ook komen er elementen in de les voorbij vanuit de acrobatiek.


"Het wordt een dansles met een hoop power, plezier en positieve energie!", weet dansdocente Britt Rangé. Deze drie p's zijn haar favoriet. Jongens hebben een andere motoriek dan meisjes, hier wordt rekening mee gehouden in de lessen. "We werken aan strekking en placering van het lichaam, het zwaaien en rollen over de vloer vanuit de moderne dans en dansante passen vanuit de folklore, capoeira en atletiek. We werken aan kracht en souplesse voor coole dansbewegingen en freezes uit de breakdance. Het is altijd heel gaaf om na een paar lessen al het verschil te zien. Van training word je sterker en kun je de passen makkelijker omzetten in je eigen lichaam." Britt Rangé kijkt erg uit naar de lessen en hoopt vele jongens te mogen ontvangen.


Wat doe je in de les? "We beginnen de les met een swingende warming-up van het hele lichaam. Hierin worden de verschillende spiergroepen aangesproken en gaat de hartslag flink omhoog. Hierna zijn een aantal spierversterkende oefening aan de beurt, zoals de buik-, arm- en beenspieren. Dit alles op een leuke en dansante wijze. Ook is het belangrijk dat het lichaam soepel blijft, daarom doen we dus ook een stretchoefening om de spieren lang te maken en leniger te worden. De jongens zullen na een paar weken merken dat dit echt een stuk beter gaat", legt Rangé uit.


De kracht- en souplessetraining zal ook helpen bij het uitvoeren van freezes uit de breakdance. De 'kraai', de 'baby-freeze' en de 'shoulder-freeze' zullen aan bod komen. In de tweede helft van de les zijn de verplaatsende oefeningen aan de beurt. "We dansen veel 'across the floor', dat betekent dat we verplaatsen van de ene kant naar de andere kant van de zaal. Hierin komen verschillende passen aanbod, zoals; slides, rollen, sprongen en andere verplaatsende passen."


De les wordt afgesloten met een danscombinatie waarin de verschillende onderdelen uit de les samen komen. Kortom, een echte training voor stoere boys. Ben je helemaal enthousiast geworden? En wil je graag een proefles komen volgen? Elke woensdag van 16.15-17.00 uur staat Britt Rangé klaar om te dansen.

Je kunt je aanmelden voor een proefles via info@danshuisvenray.nl..


Foto: Dansdocent Britt Rangé. Fotograaf Rob Jansen