Afbeelding
Foto: Persfoto

Jeugd sport tussen attracties

Leunen | De organisatie van het Os JeugdBaank Sportevent kijkt terug op een geslaagde editie van het evenement dat afgelopen zaterdag, op Burendag, gehouden werd op het dorpsplein in Leunen.


Het sportevenement werd georganiseerd voor jeugd uit Leunen-Veulen-Heide in de leeftijd van groep 6 t/m 16 jaar. 'Wij hadden deze datum al gepland voordat we benaderd werden door de kermiscommissie van Leunen; wat we ervan zouden vinden als er naast het sportevent ook een kermis komt? Vanuit de organisatie hebben we daar geen moment over getwijfeld. Door de samenwerking aan te gaan creƫren we alleen maar winnaars', meldt de organisatie.

Nadat om 15.00 uur de kermis was geopend door de plaatselijke dorpsraad, startten de sportwedstrijden voetbal en korfbal in het boardingveld, dat opgesteld stond tussen de kermisattracties. Vanaf het terras bij De Baank werd de jeugd op veilige afstand aangemoedigd door enthousiaste ouders en andere fans.

Verdeeld over de dag deden 72 jeugdigen fanatiek mee aan sportwedstrijden. Op het schoolplein konden de deelnemers ook gebruikmaken van de speed-check. Deze snelheidsmeter meet de balsnelheid van het schot. Na afloop ontving iedere deelnemer een goed gevulde goodiebag. 'Mooi om te zien dat de jeugd gezamenlijk sport, elkaar aanmoedigt en zich daarna gezellig vermaakt op de kermis. We kijken met tevredenheid terug op een geweldig dag. Mede dankzij hulp van de oudere jeugd die ons helpt met organiseren van activiteiten voor jongere jeugd. Het motto van Os JeugdBaank is het organiseren van activiteiten voor jeugd, door jeugd, wat valt er nog meer te winnen?', aldus de tevreden organisatoren.