Afbeelding
Foto: Maycel de Bruijn

Podiumplaats voor Joey van der Zanden

Berghem | Joey van der Zanden (Wanssum) heeft afgelopen weekend opnieuw een podiumplaats bemachtigd in de klasse MX 2 Senioren.


Van der Zanden kende in de eerste manche een slechte start en moest zich vanuit de middenmoot naar voren zien te rijden. Sterk rijdend wist hij nog als derde te eindigen in de manche. In de tweede manche had hij een betere starten en meldde hij zich al snel op de derde plaats om die vervolgens niet meer af te staan. Met twee keer de derde plaats in de manches eindigde Van der Zanden ook derde in het dagklassement.


In de klasse MX Open Nationalen Begon Juup Tax goed aan de eerste manche. Hij lag na de start op een derde plaats. Helaas moest hij die snel afstaan en kwam Tax uiteindelijk op een vijfde plaats over de finish. In de tweede manche moest Tax zich vanaf een elfde plaats naar voren zien te rijden op de zware zandbaan in Berghem. Doordat hij vooral in de beginfase van de manche snellere rondetijden had als de meeste van zijn concurrenten wist Tax halverwege de manche als vier door te komen. Deze plek wist hij met verve vast te houden. Met de vierde plaats in de manche sloot de Wanssumer de dag ook af met een vierde plaats in het dagklassement.


Tijdens de wedstrijden de wedstrijden in Berghem behaalden Thijs Frederix en Stan Pijpers, beiden uit Wanssum, een vijfde plaats in hun klasse.


In het Italiaanse Mantova was Britt Jans-Beken, eveneens uit Wanssum, actief tijdens een wedstrijd voor het WK motorcross voor dames. Jans-Beken reed een sterke eerste manche en leek op weg naar een mooi resultaat. Echter schoot Jans-Beken in de voorlaatste ronde van haar voetsteun en kwam hierbij hard ten val. Als gevolg hiervan kwam zij in de tweede manche niet meer in actie.


Zaterdag 26-9-2020

Montova (FIM)

WK Dames

27. Britt Jans-Beken (Wanssum)


Berghem (MON)

MX 2 junioren

15. Finn Teunesen (Vierlingsbeek)

18. Tom Teunesen (Vierlingsbeek)

22. Diego Danelon (Blitterswijck)

27. Tijn Maes (Castenray)

43 Jort Heldens (Castenray)

Natte zuiger

27. Gemma Lindner (Wanssum)

Quads Specials

5. Thijs Frederix (Wanssum)

85cc Grote Wielen

22. Quin Keunen (Overloon)

50cc Minimotoren

5. Stan Pijpers (Wanssum0

Zondag 27-9-2020

MX 2 Inters/Nationalen

19. Bart Pijpers (Wanssum)

MX Open Nationalen

4. Juup Tax (Wanssum)

17. Jules Deenen (Wanssum)

24. Tino Broere (Wanssum)

MX Open Senioren

25. Koen Pijpers (Venray)

MX 2 Senioren

3. Joey van der Zanden (Wanssum)

Dames

8. Gemma Lindner (Wanssum)


Foto: Joey van der Zanden eindigde opnieuw op het podium in de klasse MX 2 Senioren.
Foto: Maycel de Bruijn.