Afbeelding
Foto: Eigen foto

Nieuwe werkgroep De Peel

YSSELSTEYN | Bewoners van de Meerselse Peel in Ysselsteyn, grofweg het gebied tussen de provinciale weg N270 en de slapende vliegbasis De Peel, bekijken de mogelijkheid tot het formeren van een werkgroep. Op die manier willen ze de ontwikkelingen rond de voorgenomen openstelling van het vliegveld op de voet blijven volgen.


Tijdens de laatste dorpsfora in Ysselsteyn werden al eens wat zorgen geuit over vliegveld De Peel. "Maar dat waren enkelingen die dat deden", zegt Martijn Arts, voorzitter van Dorpsraad Ysselsteyn. "Het gebeurt wel vaker dat iemand de aandacht op iets wil vestigen. Maar dat is voor de dorpsraad geen reden meteen actie te ondernemen. Dat werd anders na het laatste dorpsforum. Toen kregen we ineens een vijftiental mails van bewoners van de Meerselse Peel. Niet gek, want er staat toch wel iets te gebeuren op De Peel. Daarom zijn we met enkele briefschrijvers in gesprek gegaan. Samen hebben we gesproken over hun zorgen aangaande de ontwikkelingen rondom het vliegveld. Wat gaat dit brengen voor Ysselsteyn, wat voor impact heeft dit op de leefomgeving en hoe creëren we binnen Ysselsteyn bewustwording hierover? Samen is besloten tot de oprichting van een werkgroep. In eerste instantie wil de werkgroep goed geïnformeerd worden en blijven en die info ook met de dorpsraad delen."

Het is vooralsnog niet de bedoeling dat de Dorpsraad Ysselsteyn deel gaat uitmaken van de werkgroep. "De dorpsraad kan niet in alle werkgroepen zitting nemen", zegt Arts. "In Ysselsteyn zijn het er al een stuk of 25. Daarbij nemen wij als dorpsraad op voorhand geen standpunten in. Wij zijn op dit moment niet voor of tegen het vliegveld. Misschien zijn er wel inwoners die er baat bij hebben dat het vliegveld heropent. Die mensen vertegenwoordigen wij ook. De dorpsraad is er vooral om verbindingen te leggen. Maar goed, ik kan me voorstellen dat die vliegtuigen voor veel mensen geen fijn beeld is."

Arts is van plan De Peel bij het Venrayse dorpsradenoverleg onder de aandacht te brengen. Ook mag van hem het Wijkradenoverleg Venray erbij worden betrokken.


Lees verder op pagina 7.