Zangers van St. Frans

Repetitie vrijdag 2 oktober om 19.15 uur voor de alten en sopranen in de Paterskerk, om 20.15 uur komen de bassen en tenoren erbij om samen te repeteren tot 21.15 uur. Daarna gaan de mannen nog door tot 22.30 uur. Zondag 4 oktober koorverjaardag 11.00 uur, hoogmis in de Paterskerk. Dinsdag 6 oktober om 19.00 uur repetitie voor de alten en sopranen in de Galmhut aan de Langeweg 92, om 20.00 uur is er nog stemvorming voor een aantal mannen. Kinderen die graag zingen zijn van harte welkom op de repetities. Kom gerust een keer binnenlopen om te kijken hoe het er aan toe gaat. Ook tieners zijn van harte welkom. Kijk ook eens op www.zangersvansintfrans.com.

De Springplank

De kinderen vanaf vijf jaar tot en met groep 5 van de basisschool gaan zich op maandag 5 oktober van 18.30 tot 19.45 uur bezighouden met Go-Disco, oftewel muziekspellen. Dinsdag 6 oktober clubavond voor de jeugd van de groepen 6, 7 en 8. Van 18.30 tot 20.00 uur gaan ze proberen de records te verbeteren.

Koor Chrisko

Wekelijkse repetitie op maandag om 19.30 uur in de Paterskerk. Zaterdag 31 oktober 18.00 uur heilige mis in Paterskerk. Bezoek www.koorchrisko.nl voor verdere informatie of neem contact op met Marly de Haart via telefoon 588176 of met Norma Ansinger via telefoon 585234.

Confetti

Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De repetities op woensdag vinden tot nader order plaats in het MFC. De algemene ledenvergadering vindt plaats op woensdag 14 oktober. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl.

Venrays Mannenkoor

Repetities op de donderdagen 1 en 8 oktober van 19.30 tot 22.00 uur in De Witte Hoeve in Venray. Mannen die lid willen worden kunnen zich melden bij een van de koorleden of via e-mail info@venraysmannenkoor.nl. Oud papier kan naar de VMK-container bij de Welkoop aan de Zuivelweg in Leunen worden gebracht. Voor meer informatie omtrent het koor, optredens en andere activiteiten kijk op www.venraysmannenkoor.nl.

Cursussen Synthese

Als je ouder wordt, verandert je situatie en 55+'ers kunnen behoefte hebben aan nieuwe manieren om grip te houden op hun leven en hun leven een beetje meer glans te geven. Met de cursus Grip&Glans biedt Synthese ondersteuning in het zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de tijd prettiger in te vullen en in het aanleren van vaardigheden om zelf actief bij te dragen aan de glans van je eigen leven. De groepscursus start op maandag 26 oktober van 15.00 tot 17.30 uur bij Synthese aan de Bemmelstraat 2 in Horst.

Synthese houdt op donderdag 5 november in samenwerking met Gezinscoach Venray de themabijeenkomst Een kindje erbij, wat betekent dit voor jou en mij?’ Een kindje krijgen is iets heel bijzonders. Misschien is het wel het mooiste wat je ooit mee maakt. Het brengt ook veranderingen met zich mee en kan dus ook best spannend zijn. Opeens ben je naast partners van elkaar ook ouders. De themabijeenkomst staat in het teken van de vraag hoe jullie het leuk houden samen. Voor meer informatie en aanmelden bezoek www.synthese.nl. Aanmelden kan tot 26 oktober. Aanmelden voor de cursussen kan via www.synthese.nl.

Cursus stemvorming

In en rond Venray zijn vele koren actief en daarom neemt de Dekenale Koorkring Venray het initiatief om de stemmen, vanwege corona, weer los te maken tijdens de cursus stemvorming met als doel: stemvorming voor bestaande koorleden (uit brede regio), een wervende actie om nieuwe zangers te enthousiasmeren en het reactiveren van koren tijdens en na de coronacrisis. De cursus start op dinsdag 3 november van 10.30 tot 12.00 uur in de Sint Catharinakerk in Leunen. De bijeenkomsten worden verzorgd door countertenor, dirigent en zangdocent Rob Meijers. Iedereen is welkom, lid van een koor of niet. Aanmelden kan via e-mail info@sgv-roermond.nl.

Voorlichting Match en Raayland College

Op maandag 5 oktober om 19.30 uur houden Match en het Raayland College een online voorlichting voor organisaties over de maatschappelijke stage. Aura Killaars (Raayland College) en Maria Clarke (Match) praten je als organisatie in slechts een half uurtje bij over het nut van de stage, wat van een organisatie gevraagd wordt, en hoe organisaties zich kunnen aanmelden op de speciaal hiervoor ingerichte website. Kijk op www.matchvoorvrijwilligers.nl/component/rsform/form/130-online-voorlichting-t-b-v-maatschappelijke-stages om je aan te melden voor de online voorlichting.


Tijdens de maatschappelijke stage helpen leerlingen van het Raayland College een vereniging of non-profitorganisatie bij allerlei werkzaamheden of activiteiten, zonder dat ze hiervoor betaald worden. Tijdens de stage ontwikkelen leerlingen een bredere maatschappelijke bril, en worden ze zich tevens bewust van de waarde en het belang van vrijwilligerswerk. Zonder vrijwilligerswerk zou namelijk vrijwel geen enkele (sport)vereniging, stichting of organisatie kunnen bestaan. Deze stage is dus niet alleen voor leerlingen, maar zeker ook voor organisaties van onschatbare waarde.

Koffie-inloop Wijk Noord-West

Op vrijdag 2 oktober is er een koffie-inloop in Den Hoender aan de St. Ursulastraat in Venray. Deze ochtend krijgen de bezoekers tekst en uitleg over het doen en laten van het pas opgerichte wijkplatform, er is een inleiding, maar ook volop gelegenheid tot het stelen van vragen alsook het aandragen van ideeën.


De koffie en thee zijn gratis en iedereen dient zich aan de coronaregels te houden.