Afbeelding
Foto: Laura Fotostudio

Claudia Keijsers begint Saar aan Huis

YSSELSTEYN | Claudia Keijsers uit Ysselsteyn start deze week met Saar aan Huis in Venray, Nieuw Bergen, Gennep en het Land van Cuijk. Saar aan Huis is een landelijke organisatie voor aanvullende mantelzorg. Ouderen kunnen bij Saar aan Huis terecht voor diverse vormen van ondersteuning zoals licht huishoudelijk werk, gezamenlijk koken, persoonlijke verzorging en begeleiding bij bezoek aan een arts. Saar aan Huis levert geen medische zorg.


Door Henk Baltussen


Claudia Keijsers (44) weet waar ze aan begint en weet ook hoe belangrijk goede hulp in al zijn facetten aan huis is. "Ik heb er ervaring mee. In een privé-situatie verleende ik een tijdlang mantelzorg."

De Ysselsteynse beseft maar al te goed dat 'saarhulp' van grote waarde kan zijn voor een familie of gezin waar iemand veel hulp nodig heeft. Maar Saar aan Huis helpt niet alleen ouderen. "Ook gezinnen waar bijvoorbeeld een van de partners door ziekte langdurig uitvalt, kunnen een beroep doen op een van onze mensen die we Saar noemen", zegt de geboren Wellse. Oprichtster van Saar aan Huis is Sabine Blom van Assendelft die haar hoofdkantoor in Heemstede heeft. "Ouderen blijven langer thuis wonen. Velen willen en kunnen dat ook, maar soms is daar wat extra hulp bij nodig", zegt Blom van Assendelft. "Vaak kan die geleverd worden door kinderen, buren of vrienden, maar dat lukt niet altijd. Dan biedt Saar aan Huis een oplossing."

Alle Saars zijn volgens Blom van Assendelft deskundig, goed opgeleid, spreken de Nederlandse taal en wonen in de regio. "Ze zijn ook uitvoerig gescreend." Een belangrijk uitgangspunt van de organisatie is dat zoveel mogelijk dezelfde Saar steeds bij dezelfde cliënt en op een gezamenlijk afgesproken tijdstip de cliënt bezoekt.

Deze week start nieuwe regionale mantelzorginstantie

Claudia Keijsers opent in Ysselsteyn de 47ste Nederlandse vestiging van Saar aan Huis. “De juiste mensen bij elkaar brengen om te zorgen dat iedereen daar blijer van wordt. Dat zie ik als een van de mooie taken in mijn nieuwe functie” aldus Claudia. "En als iemand twijfelt of hij of zij wel in aanmerking komt voor Saar aan Huis, twijfel niet en neem contact met me op." In de visie van Blom van Assendelft ligt ook besloten dat in een bepaalde regio zoals in dit geval het cluster Venray, Nieuw Bergen, Gennep en het Land van Cuijk plaats is voor maar één vestiging van Saar aan Huis. Claudia Keijsers is bereikbaar via 06-86851505 of claudia.keijsers@saaraanhuis.nl


Foto: Claudia Keijsers voert een keukentafelgesprek. Foto: Laura Fotostudio.